Találatok az alábbira:

ÚJ NAPPALI ELLÁTÓ INTÉZMÉNY KISKUNMAJSÁN

Szerző: gilicze.reka on 2014/04/16
| 0

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföld Operatív Program támogatási rendszerében a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” program keretében a  „Kiskunmajsai fogyatékos személyek nappali intézményének kialakítása és támogató szolgálatának bővítése” című,  DAOP-4.1.3/A-11-2012-0028 azonosító számú pályázat az Európai  Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési  előirányzatból vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Projektidőszak: 2013.03.01 – 2014.11.28.
Projekt támogatása: 49 956 197 Ft
Projekt összköltsége:  80 913 827 Ft.
Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda küldetésének része, hogy a fogyatékkal élő személyek számára is biztosítsa az esélyegyenlőséget. Részben pályázati támogatásból, részben saját erőből ezért új intézményt hozunk létre és ehhez új épületet építtetünk Kiskunmajsán a kistérség fogyatékkal élő lakosai számára. A projekt során megvalósuló komplex nappali ellátás és továbbfejlesztett Támogató Szolgálat kiemelkedő fontosságú, mivel elősegíti, hogy a fogyatékos emberek a társadalom egyenrangú tagjai legyenek és emberi jogaik érvényesülhessenek a mindennapokban.
A nappali ellátó azt jelenti, hogy a fogyatékkal élő személy napközben közösségben tartózkodik és segítő szakemberek felügyelete alatt áll. Az intézmény így átveszi a családtól a napközbeni gondozást, ugyanakkor az ellátottnak nem kell bentlakásos intézménybe, a család támogató környezetén kívülre kerülnie és a szülőknek így lehetőségük van főállású munkát vállalni.
A Támogató Szolgálat bővítésével a fogyatékkal élők lakókörnyezetben történő ellátása javul, elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, életvitelük önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás révén. Célunk, hogy a szolgáltatást e projekt keretén belül kiterjesszük 60 főre helyi és kistérségi szinten egyaránt.
Kiskunmajsán az igénylők túlnyomó többsége fiatal és középkorú személy, vannak közöttük, akik önállóan, vagy segítséggel képesek intézni ügyeiket, és vannak, akik szinte állandó felügyeletre szorulnak, ezért a velük való speciális és személyre szabott foglalkozás során nagy hangsúlyt kap az egyéni bánásmód, illetve az egyéni fejlesztés. Emellett csoportos foglalkoztató programokat is fogunk szervezni, készség- és képességfejlesztést elősegítő tevékenységeket fogunk biztosítani, elősegítve a társadalmi befogadást, önrendelkezést, továbbá igény szerint meleg élelemről, szabadidős programokról, egészségügyi ellátásról, hivatalos ügyek intézésében segítésről, munka terápiáról, életvezetési segítésről, fejlesztő programokról is gondoskodunk, és természetesen a vallás gyakorlását is biztosítjuk.

Elérhetőség:
Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény
6120 Kiskunmajsa, Fő u. 2.
Információ: http://uj.orgonaref.hu/
Széchenyi logó-zöld ERFA és EU támogatásával-logó

Intézmények összehasonlítása