Találatok az alábbira:

A szeretet csodája a Magdaléneum Fogyatékosok Otthonában

Szerző: onkentes on 2014/05/28
| 0

Hálaadó ünnepséget tartottak a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló-gondozó Otthonában a szigetelés korszerűsítése kapcsán, ugyanakkor meglepetésként egy könyvbemutatóba is belecsöppenhettek a megjelentek.

Három fogyatékkal élőket gondozó otthon, a nyíregyházi Magdaléneum, a bajai Cédrus és a tiszafüredi Szivárvány-ház közös projekt keretében kapott 136 000 000 Ft-os támogatást a szigetelés korszerűsítésére, melynek 60 százalékát az európai regionális fejlesztési alap és a hazai központi költségvetési előirányzat adta, míg a 40 százalék önerőt a MRE Szeretetszolgálati Iroda biztosította az intézményeknek.

Ezért adtak egy kis ünnepség keretében hálát a Magdaléneumban, ahol a felújítás célja legfőképpen a költségmegtakarítás volt, de a 67 új ablak, a 6 új bejárati ajtó és a napkollektorrendszer a lakók kényelmét is szolgálja.

A hálaadó ünnepség Dr. Gaál Sándor esperes igeszolgálatával kezdődött, melynek során – Jób könyvének végére utalva – hangsúlyozta, hogy bár porszemnyi az ember, a hatalmas Istennek mindnyájunkra gondja van.

Czibere Károly, a MRE Szeretetszolgálati Iroda vezetője köszöntőjében Pál imádságát idézte: „Ezért meghajtom térdemet az atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön”. (Ef 3,14-15). Felhívta a figyelmet arra, hogy nincs külön út a megváltás tekintetében, egy úton haladunk a sérültekkel Isten országa felé.

Az ünnepséget egy nem mindennapi meglepetés tette még színesebbé, Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke elhozta ugyanis az otthonban élő Nagy Angéla frissen megjelent verseskötetének több száz példányát. A boldog szerző versben köszönte meg a könyveket, ezzel is fokozva a jelenlévők meghatottságát, akiket pedig a könyv egy-egy példányával ajándékozott meg. (Angéla egyik versét alább olvashatják.)

Ezt követően a lakók orgonajátékkal, énekkel és versekkel szórakoztatták a vendégeket. „Mindez megerősített bennünket abban, hogy mi így tudunk és így akarunk a továbbiakban is bizonyságot tenni a mi megtartó Istenünkről” – mondta Pótorné Ács Ágnes intézményvezető, s a műsor valóban lelki épülést és gazdagodást jelentett az ott lévők számára.

Nagy Angéla: A szeretet csodája

Keresek egy virágot,
a neve szeretet,
s piciny szirmai
megsimogatnák lelkemet.

Mely, ha rágondolok is,
mosolyogva kinyílik,
melyet Isten ültetett,
mely belőle táplálkozik.

Mert belőle árad ez a csoda,
és kimondhatatlanul szép,
szárnyalni tudok tőle oda,
ahol tiszta, kék az ég.

Hol van ez a csoda,
az emberekből hová lett?
Ebben a rohanó világban
igen gyorsan kiveszett.

Uram segíts,
kérlek, ne késs!
Nehogy késő legyen,
és a szeretet végleg messze menjen.

Szánd meg az emberiséget,
add vissza nekünk a szeretetet!
Azt az igazit, amelyik bennünket
határtalanul boldogít.

Egyedül Te vagy képes erre,
a Teremtő Atya,
hogy egyet ints kezeddel,
és visszatérjen belénk a szeretet csodája.

Intézmények összehasonlítása