Találatok az alábbira:

Itt mindenki otthon van – Önkéntesek a dunaalmási fogyatékos otthonban

Szerző: MRESZI on 2014/08/03
| 0

Ha valaki hetente egy órát odaszán erre a szolgálatra, akkor egy év alatt teljesíti azt az 50 órát, ami minden érettségi előtt álló diáknak kötelező. Ezen próbáltunk segíteni, amikor a Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Otthonában egy kéthetes, önkéntes tábort hirdettünk meg. A két hét alatt összesen 30 óra teljesítése vált lehetővé.

Sokan érdeklődtek, többen jelentkeztek is, de az indulásra 25 fiatal érkezett Tatáról, és környékéről. Volt, aki azért jött, mert kötelező. Mások azért jelentkeztek, hogy idén nyáron „letudják” ezt a szolgálatot. Zömében azonban olyan diákok érkeztek, akik szívvel-lélekkel szerettek volna szolgálni.

A napi feladatokat – az intézmény vezetésének jóváhagyásával és ellenörzésével végezték: konyhában, mosodában, kerti, udvari munkákban, foglalkoztatásban segédkeztek, fát vágtak vagy kerítést festettek a szolgálni vágyó fiatalok.

Reggel és este közös énekléssel, beszélgetéssel töltöttük az időt. Épültünk. Egymás hite, szeretete, olykor egymás könnyei által. A vacsora után különböző foglalkozásokon vettünk részt: volt agyagozás, karkötőkészítés, csapatépítés, halk, közös éneklés, gokartozás.

önk.munk

Hatalmas élmény volt mindannyiunknak.

A második nap azt vettük észre, hogy a fiatalok a szabadidejüket is együtt töltik, és örömmel segítenek azoknak, akik még nem végeztek.

„Itt mindenki otthon van – írta az egyik diák a vendégkönyvünkbe. – Nem csak az itt lakók, az itt dolgozók és a vendégek, hanem a Szeretet is. Itt nem csak nézek, hanem végre látok is. Köszönöm ezt a hetet mindnyájatoknak. Úgy érzem, más ember lettem…”

Hisszük, hogy Isten Lelke munkálkodik a fiatalokban, és segít megtalálni az ösvényt, amin járhatnak.

Köszönetet mondunk a szülőknek, akik elengedték gyermekeiket, és egy-egy napot maguk is velünk töltöttek. Köszönet az iskoláknak, akik segítettek az együttműködési megállapodások megkötésében, a diákoknak szívük minden szeretetéért, kezükért, amivel szolgáltak és lábukért, amivel eljöttek hozzánk.

Köszönet az itt dolgozók türelméért, odafigyeléséért, minden segítő szándékért. Köszönet Istennek, hogy Lelkét kiárasztja erre a világra. Legyen Övé a dicsőség.

Intézmények összehasonlítása