Találatok az alábbira:

Önkéntesként Magyarországon

Harminc önkéntes vett részt azon a találkozón, amelyet az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda szervezett a 2013-ban és 2014-ben hazánkban segítők számára.

A külföldi önkénteseknek Lajosmizsén tartottak záró szemináriumot, amely során értékelték a küzdelmes és örömteli tapasztalatokat, amik az elmúlt esztendő során születtek. Legtöbben arról számoltak be, hogy sorsfordító volt számukra a Magyarországon eltöltött idő, mert csodálatos 10 hónapot töltöttek itt a diakóniai év során. A segítő tevékenység során kiemelten fontos a szolgálat és a tanulás összhangja, hiszen a programot támogató Európai Önkéntes Szolgálat is nagy hangsúlyt fektet erre. Nem csak az elmúlt évben, de minden Önkéntes Diakóniai Év során elhangzik az összegzésekkor, hogy a külföldön töltött szolgálat elősegíti a jobb önismeretet és határozottan hozzájárul az önállóbb életvitel kialakulásához. Mindezek mellett pedig nagy élmény az önkénteseknek, hogy segítőkké válhattak. Egy fiatal így számol be tapasztalatairól: „Nagyon sok értékes embert ismertem meg. Mozgalmas, élményekkel teli évet zárok. Olyan emberek vettek körül, akik bíztak Istenben, ezért velük mindig meg tudtam beszélni a problémáimat. Megértettek.” Másik visszajelzésben ezt hallhattuk: „Olyan tapasztalatokat szereztem, amit a saját családi környezetemben nem élhettem volna meg. Olyan barátokkal gazdagodtam, akitől szintén tanulhattam. Nagyon sok olyan dolgot tanultam idős emberektől, amikről korábban elképzelhetetlennek tartottam, hogy fontosak lesznek számomra.”
Az elmúlt program keretében gyermekek, fogyatékkal élők és hajléktalanok között végeztek önkéntességet a fiatalok, de szolgáltak óvodában és gyülekezetekben is. Minden év decemberében hirdet felvételt az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda, természetesen ugyanitt közöljük a felhívást is. Aki kedvet kapott a szolgálathoz, jelentkezzen bátran!

Intézmények összehasonlítása