Találatok az alábbira:

Szeretetszolgálat a Virágkarneválon

Szerző: gilicze.reka on 2014/08/22
| 0

A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó eseményeken idén is aktívan részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat. A karnevált megelőző napokban a legkisebbeket játékokkal, ügyességi feladatokkal várták a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a Baltazár Dezső téren és a Déri téren, valamint tanszereket gyűjtöttek a rászoruló diákok számára.

Az iskolatáskákat és tanszereket egyébként szeptember közepéig várják a gyűjtőpontokon, így Debrecenben is a Fűvészkert utca 4. szám alatt 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között.
Az önkéntesek idén is részt vettek az augusztus 20-i biciklis felvonuláson, amelyet a hivatalos megnyitó követett, immár hagyományosan a Nagytemplom előtt, reggel nyolc órakor.
A megnyitó keretében Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke megáldotta az új kenyeret, amelyet az MRSZ ajánlott fel, és kérte a jelenlévőket, hogy imádkozzanak azokért, akiknek nem, vagy nehezen adatik meg a mindennapi kenyér, és gondoljanak azokra, akik aggódnak életük kenyeréért és bizalommal emelik fel tekintetüket arra a Krisztusra, aki egyszer és mindenkorra szóló érvénnyel hirdette meg: Én vagyok az életnek kenyere! A kenyeret megszentelte Bosák Nándor római katolikus megyéspüspök és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyéspüspöke is.
A megnyitó után érkeztek meg a Szeretetszolgálat biciklivel felvonuló önkéntesei a Debreceni Önkormányzat fenntartásában működő Idős Otthonba, majd ellátogattak a Méliusz Juhász Péter Református Idősek Otthonába is. Mindkét helyre elvitték a szeretet virágait, az új kenyeret és süteményeket, amelyeket idén a Nagytemplomi Gyülekezet fenntartásában működő Nyitott Ajtó Otthon munkatársai készítettek el. Balogh Barnabás a Szeretetszolgálat lelkészigazgatója elmondta, hogy fontosnak tartják, hogy azokhoz is eljusson az ünnep hangulata, akik nem tudnak részt venni az augusztus 20-i eseményeken, éppen ezért készülnek az MRSZ önkéntesei minden évben egy rövid kis műsorral is, amit hálás szívvel és a szemekben örömkönnyekkel fogadnak az idősek.
Az önkéntesekkel együtt biciklizett és látogatott el az Idős Otthonokba ebben az évben is Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke, aki hangsúlyozta; Debrecen a szíve csücske, ezért is jön szívesen többször a cívisvárosba. Kiemelte, hogy ezek a szeretettel és örömmel teli alkalmak fontosak, mert boldogságot csempésznek mások, jelen esetben az idősek szívébe, de nagyon fontosak az önkénteseknek is, mert ilyenkor fel tudnak töltődni és a nehezebb időkben ezekből az emlékekből tudnak erőt meríteni.
A Virágkarnevál programjaihoz csatlakozott a Debreceni Református Kollégium Múzeuma is, amely “Virágok az egyházművészetben” címmel szervezett kiállítást. A terítők, kannák virágmotívumait bemutató tárlatot az Oratórium előtt tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 23-ig, minden nap 10 és 16 óra között.

Intézmények összehasonlítása