Találatok az alábbira:

Meppeli önkéntesek Tiszafüreden

Szerző: gilicze.reka on 2014/08/24
| 0

Festés, csiszolás, ásás, törmelékhordás, cserjétlenítés – ezen feladatok elvégzésére érkezett a hollandiai Meppelből 25 önkéntes a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonába. A Gereformeerde Vrijegemakte Kerk gyülekezet tagjai a Magyar Református Szeretetszolgálat közvetítése révén jutottak el segítségnyújtási helyükre.
Balogh Barnabás lelkész-igazgató ajánlotta a tiszafüredi intézményt, ahol jól hasznosultak a segítő önkéntesek. A holland fiataloknak nem ez volt az első segítségnyújtása, a tiszafüredi munka előtt Tirgusorban (Ro), a helyi roma közösségben végeztek önkéntes feladatokat. A fiatalok örömmel végezték a nehéz feladatokat. Rozsdátlanították az intézményt körbevevő kerítést, majd újra festették azt. Megtisztították, cserjétlenítették a konyhakertben lévő régi épület alapját, valamint elhordták a területen lévő törmelékeket. Munkájukkal lehetőséget adtak arra, hogy az Otthon egy 40-50 személy befogadására alkalmas kerti helyiséget alakítson ki. Tevékenységük ezzel nem ért véget, a használaton kívüli fa játszóteret is elbontották, az évek óta földben korhadó rönköket, oszlopaljatokat is kiásták.
Az intézmény vezetője és a munkatársak is hálásak az elvégzett feladatokért a holland önkénteseknek, Jurjen Krot a csoport vezetője pedig annak örül, hogy bár a gyülekezet tagjai ilyen összetételben most dolgoztak együtt először, mégis sikerült hatékonyan együttműködniük.

Meppel-2014-002
Forrás: szivarvanyhaz.zsoltar.hu (Szűcs M. Sándor)

Intézmények összehasonlítása