Találatok az alábbira:

Menekültügy: hogyan segít az MRSZ?

Szerző: gilicze.reka on 2015/09/21
| 0

A Magyar Református Szeretetszolgálat – a KaritatívTanács többi tagszervezetével együttműködve – segíti a menekülteket, augusztustól orvosi segítséget nyújt, valamint gyermekfoglalkoztató délutánokat szervez a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni, menekülteket befogadó állomásán. A debreceni intézménybe érkező menedéket kérők, oltalmazottak körében jelentős az igény az egészségügyi protokoll-ellátásra, valamint az alapvető gyógyászati, gyógyszerészeti készítményekre.

 

Az MRSZ augusztus elsejétől heti egy alkalommal általános orvosi ellátást, nőgyógyászati szakellátást és alapgyógyszereket biztosít a tábor lakói számára. A táborban élő gyermekekhez heti kétszer önkéntesekkel kreatív játékokat, sportszereket, társasjátékokat visznek. A foglalkozásokat angolul vezetik, fárszi és francia tolmács segítségével. Emellett a Keleti Pályaudvarnál és az M1-es autópályán osztottak élelmiszert és ásványvizet az MRSZ munkatársai és önkéntesei.
IMG_1565

A röszkei rendkívüli helyzet miatt a Szeretetszolgálat munkatársai 5 napra kitelepültek a szervezet 60 négyzetméteres sátrával, amelyből igény szerint kekszet, ruhát, ásványvizet, takarót és plédeket adtak a menekülteknek.

IMG_1599

A menekültek támogatását a Horvát határ közelében, Zákányban folytatta a Szeretetszolgálat. Szeptember 19-én érkezett Zákányra a Magyar Református Szeretetszolgálat küldöttsége a segélyszervezet adományaival. Takarót, polifoamot, meleg ruhát, pelenkát, élelmiszert és 1,5 raklapnyi vizet vittek szombaton a településre. A járási védelmi bizottsággal, a rendőrséggel és a település polgármesterével folyamatosan egyeztetve történt az adományozás – jutott a rendőröknek, illetve Letenyére is.

A segítségnyújtásban aktívan segített a Nagykanizsai Református Egyházközség – élén Hella Ferenc lelkipásztorral –, valamint felajánlották önkénteseiket és későbbi szolgálatukat is. A Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatosan figyelemmel követi az eseményeket, és felkészült, hogy szükség esetén újabb adományokkal segítsen.

A Magyarországi Református Egyház hivatalos közleménye ITT olvasható.

Intézmények összehasonlítása