Találatok az alábbira:

Harsányban találkoztak a református nevelőszülők

Szerző: gilicze.reka on 2016/06/13
| 0

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat a Református Nevelőszülők Országos Találkozóját. A rendezvény elsődleges célja a családok találkozása, a közösség építése, erősítése, valamint a kikapcsolódási lehetőség biztosítása volt, a szakembereknek pedig szakmai beszélgetéseket, előadásokat szerveztek.

A harsányi kalandpark adott otthont június 11-én annak a több száz gyereknek és felnőttnek, akik a nevelőszülők találkozójára érkeztek. A szülők elhozták nevelt és vérszerinti gyermekeiket is, akiknek színes programokkal készültek a szervezők. Volt koncert, táncház, arcfestés, lufi-hajtogatás, lovaskocsikázás, bábszínház, sportverseny, gyermekjogi vetélkedő… A gyönyörű természeti környezetben – dombokkal és tóval határolt területen – egymást követve hangzottak fel a gyermeki kacagások, vidám, zenés ritmusok és az Istent magasztaló énekek.

A találkozó megnyitásakor Beszterczey András az MRE Szeretetszolgálati Iroda vezetője a fenntartó nevében köszöntötte a megjelent szülőket, gyerekeket és munkatársakat, valamint áldott és esőtől mentes találkozót kívánt a résztvevőknek, amelyre tényleg nagy szükség volt – szabadtéri rendezvény lévén. Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese a térség országgyűlési képviselőjeként köszöntötte a jelenlévőket, majd Szabó Gergely Harsány község polgármestere fejezte ki örömét, hogy Harsányban tartják a találkozót, majd hozzátette, hogy a református szolgálat nem ismeretlen a településen, például a környékbeli fiatalok keresztelőjét rendszerint pünkösdkor tartják a helyi református templomban. Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület főjegyzője nyitó áhítatában két Igére hívta fel a figyelmet: a Te szemeid a hűségre néznek, a rád bízott drága kincset őrizd meg. „Az, hogy mi ma itt vagyunk, az Ő hűségének jele, ajándéka. Jogosan vár tőlünk is hűséget. Amilyen szolgálatban vagyunk, ott vár tőlünk hűséget, ami nem mindig kellemes. Szülőnek lenni sem mindig boldog állapot, de minden helyzetben hűségesnek kell lennünk, és a ránk bízott drága kincset megőriznünk”.

Intézmények összehasonlítása