Találatok az alábbira:

Elismerések a szociális munka napján

Szerző: gilicze.reka on 2016/11/14
| 0

„A magyar szociális rendszerben kiváló emberek dolgoznak, ez teszi európai szinten értékessé” – mondta Balog Zoltán miniszter a szociális munka napja alkalmából rendezett díjátadón.

A Pro Caritate díjat Auerné Böröczky Erzsébet, a kömlődi Kerényi Béla Református Diakóniai Intézmények vezetője vehette át. Az ünnepségen a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon miniszteri elismerő oklevelet kapott, amelyet Beszterczey András intézményvezető vett át.

Szociális Munkáért díjjal, Szent Kristóf-díjjal és a Pro Caritate-díjjal tüntettek ki a szociális és családügyi területen kimagasló szakmai munkát végző szakembereket október 10-én. „Minden rendszer annyit ér, amennyit azok munkája, akik működtetik, és mivel a magyar szociális rendszerben kiváló emberek dolgoznak, ez a rendszer nagyon értékes, az egyik legjobb Európában” – mondta az emberi erőforrások minisztere a budapesti díjátadón.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár úgy fogalmazott: azokat köszöntik ezen a napon, akik nemcsak meglátják a másik „meztelenségét”, hanem képesek megosztani másokkal azt, amijük van: az idejüket, a tudásukat, a felkészültségüket, a hűségüket és az elkötelezettségüket. A szociális tárcának pedig az a dolga, hogy biztosítsa a jogokat, a jövőképet, a reményt, a méltóságot és törődést úgy, hogy ne szorítsák ki az érintettek aktivitását és képességeit, hanem segítsenek ezeket megerősíteni – tette hozzá.

93 ezer ember dolgozik a szociális szférában, és több mint 800 ezer ember vette igénybe az ellátórendszer valamilyen szolgáltatását idén január 1. és szeptember 31. között. Az előrejelzések szerint a munkaerőpiac át fog alakulni a következő évtizedekben, várhatóan felerősödik a segítő szakmák szerepe, ezért a következő években életpálya-modell bevezetését és további béremelést terveznek a szférában, derült ki az ünnepségen.

Forrás: www.reformatus.hu

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Intézmények összehasonlítása