Találatok az alábbira:

„Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek”

Szerző: gilicze.reka on 2019/12/18
| 0

A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat december 17-én, kedden délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Debreceni Református Nagytemplomban.

Az ünnepi alkalmon dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igei köszöntőjében kiemelte, hogy „egy kisgyermekkel, Jézus Krisztussal kezdődött a karácsony, és ebben a kicsiny kezdetben benne volt a Megváltás nagy műve. Lukács evangélista szavai pedig azt üzenik számunkra, hogy Jézus Krisztus születése az egész nép számára szóló ígéret: Az angyal pedig ezt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz” (Lk 2, 10) – zárta szavait.

 

Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezetője is megosztotta köszöntő gondolatait a jelenlévőkkel. „A bölcső egy olyan kifejezés, ami összekötheti a jelent a múlttal. Ahol bölcső van, ott nyugalom és békesség van” – mondta. Vannak olyan családok, ahol a bölcső nem megfelelő helyen van, így nem tudnak békés közeget biztosítani a gyermekek számára. Beszterczey András úgy véli, hogy a Református Nevelőszülői Hálózat lehet olyan hely, ami bölcsővé válhat. „Legyünk bölcsőkké a gyermekek számára! Egy olyan hely, ahol nyugodtan és békességben élhetnek” – hangsúlyozta.

A Nevelőszülő Hálózat gyermekei műsorral örvendeztették meg a jelenlévők szívét, majd Fekete Károly püspök, Beszterczey András irodavezető és Miklósi Erzsébet intézményvezető díjakat és elismeréseket adtak át a nevelőszülő hálózat dolgozóinak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány idén is meghirdette az adventi időszakban Nyilas Misi Pakk címmel adománygyűjtését, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekek karácsonyát szebbé, boldogabbá tegyék. A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat munkáját 500 „cipősdobozzal” kívánta segíteni, amelyeket szintén ezen az alkalmon adtak át.

Az alkalom közös énekléssel és bábelőadással zárult.

Forrás: Szirák Sára/www.ttre.hu

Intézmények összehasonlítása