Találatok az alábbira:

„Kiteregették” Baján a FONI ellátottai által készített műveket

Szerző: gilicze.reka on 2021/10/26
| 0

A Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottai is részt vettek abban a nemzetközi kulturális projektben, melyet még 2006-ban hívott életre Joelle Gonthier képzőművész.

  

A La Grande Lessive (A nagymosás) egy ideiglenes művészeti installáció, amelyen a ruhateregetéshez hasonló módszerrel bárki kiállíthatja alkotását. A Grande Lessive célja, hogy a társadalmi kapcsolatokat a művészeten keresztül erősítsék. Baja már második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, testvérvárosa: Argenatan felkérésére. Ezúttal a művészeti akció témája a „Madarak” elnevezést kapta, a szervezők azt kérték, hogy háttér nélkül vagy semleges háttérrel ábrázolják a témát a résztvevők.

A fiatalok örültek ennek a feladatnak, hiszen nagyon kedvelik a kézműves tevékenységeket. A FONI kilenc fiatalja egy héten keresztül minden nap azon dolgozott, hogy munkájuk tökéletes legyen. Az intézmény munkatársai különböző képességű fiatalokat vontak be, így az elkészült festmények mind technikában, mind kivitelezésben változatosak lettek. A befektetett munka meghozta gyümölcsét, gyönyörű művek készültek, melyeket október 14-én, egy napra „teregettek ki” Baja belvárosában, szárítókötélre.

Gratulálunk a fiatalok munkájához!

 

Intézmények összehasonlítása