Találatok az alábbira:

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” Péld 22,6

Szerző: szirak.sara on 2022/09/30
| 0

A Református Szeretetszolgálat elkötelezett a nevelőszülők segítésében, hogy minden szükséges feltétel rendelkezésre álljon a gondjaikra bízott állami gondozott gyermekek gondos, szeretettel teli neveléséhez. Ezen túl a Szeretetszolgálat szeretne segítséget nyújtani a nevelőszülők számára a megnövekedett megélhetési terhek enyhítésében. Ezért a Szeretetszolgálat a következő hónapokban havi 10 ezer forint támogatást biztosít minden nevelt gyermek után.

A Református Szeretetszolgálat megbecsüli a nevelőszülők mindennapi, áldozatos szolgálatát, és a nehéz időkben is gondol rájuk, munkájukat támogatni kívánja. 

Dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója szerint az egyház még a legnehezebb helyzetekben sem feledkezhet meg azokról, akik nehézségekkel küzdenek. Ezért támogatta a Szeretetszolgálat a gyermekek iskolakezdését, és ezért biztosított már a nyár folyamán egy egyszeri, gyermekenként 30 ezer forintos támogatást a nevelőszülők számára.

A református egyház naponta több mint négyezer állami gondoskodásban élő gyermekért felel, és több mint ezerkétszáz nevelőszülővel munkálkodik együtt. A szolgálat 2008-ban kezdődött, a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat indulásakor. A szervezet azóta is otthont nyújt a gyermekeknek, utógondozói ellátást biztosít a fiatal felnőtteknek, és területi gyermekvédelmi szakszolgáltatást működtet. A szolgálat 2018-ban vált ketté: létrejött a Nyugat-, és a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ. A Református Szeretetszolgálat ma már a nevelőszülőknél élő állami gondozott gyermekek negyedét segíti.

Intézmények összehasonlítása