click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Almáskert Gyerekház

Petőfi Sándor utca 59.,
add to favorites
1357

Intézmény bemutatása

 

Dencsháza Magyarország délnyugati részén, Baranya megyében található, Szigetvár vonzáskörzetében. A községet csillag alakban pusztáknak nevezett környező települések veszik körül, amelyek zömében olyan zsákfalvak, melyek erdők, mezőgazdasági földek szomszédságában találhatóak.

Dencsháza Péterfa-pusztával alkot egy közigazgatási egységet, bár a köztük lévő távolság kb. 6 km, ami a gyalogos átjutást nagyon megnehezíti.

A falu közepén egy 217 éves, ma már műemlék református templom található. Sok a hátrányos helyzetű család, ezért a nehézségeiket is csökkentendő, hiánypótló felzárkózási szolgáltatási helyként az Almáskert Gyerekház 2009. őszén nyitotta meg kapuit – kezdetben uniós pályázati forrásból. Az intézmény fenntartója ekkor még a Református Missziói Központ volt. 2020. január 1-től hazai finanszírozásból, az MRE Diakóniai Irodája biztosítja a működését.

A dencsházi gyerekház az egykori református parókia felújított épületében várja a helyi és környékbeli családokat. Az épületbe belépve egy tágas előtérbe jutunk, ahol az átöltözés és a sütések, főzések lehetősége adott. Innen egyenesen haladva a Tanoda helyiségébe juthatunk, de itt található a konyhasarok is. Innen a játszószobába érünk, ami az öltöző felől is megközelíthető. Az épülethez különálló irodahelyiség, vizes blokk, valamint tágas udvar is tartozik.
A ház körül konyhakert, homokozó, hinta, mászóka, csúszda, döci várja a kicsiket.
A játszószoba megfelelő játékokkal és beszélgető sarkokkal hangulatos színtere a napi közösségi életnek. A rendszeresen járó családok egy része Dencsházáról, másik része a környező falvakból, az úgynevezett pusztákról érkezik. A szülőkel való kapcsolat élő és aktív. Sikerült helyben olyan atmoszférát kialakítani, amiben az elfogadás, odafordulás, a közösség önsegítő jellege és a tolerancia van előtérben. A szülők elsősorban közösséget, sikerélményt, szociális segítséget és a szocializációs hiányok visszapótlásának lehetőségét találják meg itt. Olyan programokat részesítenek előnyben, ami kikapcsolja őket a monoton, egyhangú hétköznapokból és megmutatja a bennük rejtező értékeket. Ezeken keresztül lehet leginkább erősíteni szülői kompetenciájukat.

A gyerekek kapcsán a közösségi élményekben, a szüleikkel való közös programokban rejlik az Almáskert Gyerekház erőssége. Különösen fontos helyi specialitásként ki kell emelni az eltérő fejlődést mutató gyerekek felzárkóztatását, a közösségbe integrálás fontos szerepét.

Cím: Petőfi Sándor utca 59.
Település:
Megye:
Irányítószám: 7915
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4191
Intézmény teljes neve: Almáskert Gyerekház
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása