click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Biharkeresztesi Napkelet Tanoda

Hősök tere 16.,
add to favorites
1019

Intézmény bemutatása

 

 „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté 28,19-20

A tanoda a Biharkeresztesi Református Egyházközség tulajdonában álló ingatlanban már 2016 óta működik. Az épület megközelítőleg 70 négyzetméteren biztosít szolgáltatást, amelyben Biharkeresztes és Ártánd közigazgatási területéről várja a tanulókat, melyek igénybevétele önkéntes és térítésmentes. Célcsoportja a 6 éves, vagy annál idősebb általános, középiskolai tanulmányokat folytató gyermekek, fiatal felnőttek, akik korlátozottan, vagy egyáltalán nem férnek hozzá hasonló minőségű szolgáltatásokhoz. A Napkelet Tanoda fő profilját a szociális kompetencia fejlesztés képezi: összesen heti 40 órában pedagógusok, valamint egy teológus – lelkész/vallástanár fejlesztő, felzárkózást segítő és segítségnyújtó foglalkozásokat is tartanak.

A tanoda a szellemisége szerint igyekszik biztosítani minden gyermek számára a lehetőséget képességei kibontakoztatásához. Tudatosan figyelik és fejlesztik a gyermekek interperszonális és csoport-szociális készségeit. A szülő, a család, (mint partner) maga is résztvevője a tanodai folyamatoknak, erős a család- az iskola- és a gyerek közötti kommunikáció. Programjaikban törekednek arra, hogy pozitív személyiség fejlesztő hatást fejtsenek ki a tanodát rendszeresen igénybe vevők körében. Egyházi intézményként a hitéleti nevelés komoly szerepet játszik a mindennapokban. Meghatározó a gyermekközpontúság, a pedagógus/mentor és a gyermek kapcsolata. A gyermekeken keresztül kívánnak hatni a családokra, hogy a felzárkózási program teljesítse társadalmi szerepét. A Napkelet Tanoda munkatársai ehhez minden tőlük telhető segítséget meg kívánnak adni.

Cím: Hősök tere 16.
Település:
Irányítószám: 4110
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4181
Intézmény teljes neve: Biharkeresztesi Napkelet Tanoda
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása