click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Csillagvár Gyerekház

Dózsa György utca 6.,
add to favorites
844

Intézmény bemutatása

 

Csillagvár néven 2018. március 1.-én kezdte meg működését Mezőcsokonyán a Biztos Kezdet Gyerekház. Először ideiglenes helyszínen, majd 2020 őszétől a végleges, újonnan épült gyülekezeti házban folytatták a munkát. A Gyerekházban 2 fő szakmai munkatárs és egy háziasszony dolgozik napi szinten. A helyszíni munkát havi egy alkalommal a védőnő is segíti, aki részt vesz a délelőtti foglalkozásokon. Hetente jár a konduktor, aki a mozgásfejlődésben elmaradt gyermekeknek és szüleinek tanácsokkal és foglalkozásokkal nyújt segítséget. A kismamák havi rendszerességgel dúlai beszélgetéseken vehetnek részt. Ezeken az alkalmakon relaxálni is tanulhatnak a leendő anyukák.

A gyerekházba 0-3 éves korú gyermekek és szüleik számára szerveznek programokat a helyi munkatársak. A családok számára hetirend alapján különböző foglalkozásokat, eseményeket hirdetnek, amelyeket előre ismertetnek a szülőkkel. A gyerekház programjai általában hétköznap délelőtt zajlanak, ez idő alatt a gyerekek számára tízórait is biztosítanak. A szülők által különösen kedvelt a kézműves foglalkozás, míg a gyerekek inkább a zenei foglalkozásokat szeretik. Sok időt töltenek a családok az udvaron, ahol egy kis játszótér áll a gyerekek rendelkezésére. Itt közösen gondozhatják a veteményes kertet a szülők. Fontos a BK ház csapatának a település közössége, ezért olyan közösségi programokat is szerveznek, amelyekre a falu minden lakóját várják (pl. adventi gyertyagyújtás, templomi éneklés) és bekapcsolódnak az önkormányzat vezetése által szervezett rendezvényekbe is (pl. falunap).

A helyi református szolgálat fontos része a családok segítése, ezért igyekeznek a rászorultakat külön adományokkal is segíteni. Ez leggyakrabban élelmiszer adományt jelent, de volt rá példa, hogy kisággyal, vagy babakocsival tudtak támogatni egy-egy nehéz helyzetben lévő családot.

Cím: Dózsa György utca 6.
Település:
Megye:
Irányítószám: 7434
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4194
Intézmény teljes neve: Csillagvár Gyerekház
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása