click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Dencsházi Tanoda

Petőfi Sándor utca 59.,
add to favorites
748

Intézmény bemutatása

 

Dencsháza Baranya megye déli részén, Szigetvártól 7 kilométerre található, az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek egyike. 2008-ban itt kezdte meg működését az egykori parókia épületében a református tanoda.

Közvetlen célcsoportja a Dencsházán és környező apró településrészeken (Katádfa, Bánfa, Rózsafa, Szentegát, Péterfa-puszta, Galambos-puszta, Kárász-puszta) élő, a Dencsházai Általános Iskolába járó hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi támogatásban részesülő roma és nem roma gyerekek.

A tanoda biztosítja minden gyermek számára a lehetőséget képességei kibontakoztatásához. Ebben a közösségben az előzetes, otthonról hozott tudást, kultúrát minden gyermek értékként képviselheti, együttműködő, elfogadó és előítéletek nélküli közegben. Tudatosan figyelnek és fejlesztik a gyermekek tanulási, csoport-szociális készségeit, segítik őket céljaik elérésében. A tanoda munkatársai különös gondot fordítanak a teremtett világ kincseinek megóvására, ezért sikeresen pályáztak a református egyház ökogyülekezeti címének elnyerésére. Fontos, hogy az öngondoskodás képességének elsajátítását, a nehéz helyzetből való kijutást erős mintát mutató munkatársaktól kaphatják a tanulók. A helyi szakmai vezetőt, Wolfné Julikát az MRE „az év roma pedagógusának” választotta 2021-ben.

Cím: Petőfi Sándor utca 59.
Település:
Megye:
Irányítószám: 7915
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4182
Intézmény teljes neve: Dencsházi Tanoda
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása