click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Kisszekeresi Tanoda

Kossuth út 18.,
add to favorites
843

Intézmény bemutatása

 

Kisszekeresen 2016 óta a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működik a tanoda, amely Kisszekeres, Nagyszekeres, Zsarolyán és Jánkmajtis közigazgatási területéről várja a gyermekeket, tanulókat. A szolgáltatás igénybevétele önkéntes és térítésmentes, bárki igénybe veheti, de célcsoportként azokat a 8-14 éves közötti, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket, fiatalokat igyekeznek bevonni a fejlesztői munkákba, akik korlátozottan, vagy egyáltalán nem férnek hozzá a jó minőségű szolgáltatásokhoz.

A tanoda a helyi sajátosságokra, a gyermekek, fiatalok önkéntes részvételére és egyéni szükségleteire építő, innovatív szemléletű hátránykompenzáló kezdeményezés, így ennek a szellemében szervezik a kisszekeresi református tanoda szolgáltatásait is. Különös figyelmet fordítanak a személyiségfejlődés egészét szem előtt tartó, komplex programokra, amelyet a köznevelési rendszerben kevésbé sikeres, a társadalmi perifériára szoruló gyermekek és fiatalok korlátozottan vagy egyáltalán nem érhetnek el.

A tanodai foglalkozásokba bevont gyermekek részére a mindennapos tantárgyi segítségnyújtáson túl számos szabadidős – közösségi programot szerveznek. A közösség tagjai együtt készülnek az egyházi- és a nemzeti ünnepeinkre is. Fontos s különösen erős kapocs a helyi református gyülekezet és a tanoda közössége között, hogy a helyi lelkész egyben a tanoda szakmai vezetője is. Ennek is köszönhető, hogy évente többször közös vidám gyermek-és családi napokat tartanak, látogatást tesznek a környék neves helyein- ezzel is erősítve a diákok szülőföldhöz való kötődését. Távolabbi kirándulásokat is szerveznek (fürdő, állatkert, kalandpark) és minden nyáron több napos közös táborozásban is részt vesznek. Számos versenyen indulnak a kisszekeresi tanoda diákjai, ahol a legtöbb alkalommal szép, kiemelkedő sikereket érnek el.

A kisszekeresi református tanoda munkatársainak célja, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos, kisebb falusi környezetben élő gyermekek is megismerkedhessenek országunk nevezetességeivel. Gondos szakmai munkával, szeretettel, támogató figyelemmel segíteni kívánják tanulóik előre haladását és tovább tanulását, hozzájárulva ezzel, hogy a későbbiekben a munkaerőpiacon is megtalálják helyüket, így a társadalom hasznos tagjaivá válhassanak.

Cím: Kossuth út 18.
Település:
Irányítószám: 4963
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4185
Intézmény teljes neve: Kisszekeresi Tanoda
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása