click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Komádi Tanoda

Dózsa Gy. utca 3.,
add to favorites
1054

Intézmény bemutatása

 

“Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon,

 még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”

Péld 22, 6

Komádi Hajdú-Bihar megye déli részén, a Sebes-Körös jobb partján található. A település lakónépességének száma folyamatos csökkenés mellett, jelenleg 5200 fő körüli.

A református tanoda 2017. januárjában kezdte meg működését egy EFOP-os pályázat keretén belül a Magyarországi Református Egyház (MRE) fenntartásában. 2019. január 1-től – normatív, pályázati működés keretében – fenntartója az MRE Szeretetszolgálati Irodája lett, amely 2020. január 1-től Diakóniai Iroda néven folytatja működését, így a helyi tanoda fenntartó támogatását is.

 

A helyi szakemberek évek óta tartó felelős munkájának eredményeként a szülők bizalmának, támogatásának megnyerésével, a családok otthona és a Tanoda egymásra figyelő, közös együttműködésének eredményeként a fiatalok fejlődéséhez, továbbtanulásához szükséges feltételeket teremti meg – mindenekelőtt az ő igényeikre és a helyi szükségletekre reagálva.

A tanodába rendszeresen 30 fiatal jár a településen működő református és az állami iskolából egyaránt. A családokkal való kapcsolattartás feladatait a település lelkésze látja el. Megbízatásából eredően több éve személyes kapcsolatban áll a településen élő gyerekekkel és családjaikkal, ismeri igényeiket és problémáikat.

A tanoda szakmai programjának megvalósítói mindannyian nagy tapasztalattal rendelkező, releváns végzettségű és a hátrányos helyzetű fiatalok integrációját célul kitűző, a gyermeket szeretető szakemberek. A tanulók tantárgyi felkészítését a személyes adottságaikra, rendelkezésre álló ismereteikre tekintettel látják el. Kiscsoportos és egyéni foglalkozások keretében humán és reál tárgyakból kapnak felkészítést, melyet egyéni órarend szerint látogatnak. Mindemellett a tanodában a szociális kompetencia fejlesztése is zajlik, ilyenkor van lehetősége a diákoknak társasozni, beszélgetni, játszani, kézműveskedni. A tantárgyi felzárkóztatás mellett rendhagyó előadásokon is részt vehetnek. Nagy népszerűségnek örvend az élménybiológia oktatás, amely a természettudományos tárgyak megkedveltetése céljából kerül megszervezésre. A sport sem maradhat el a mindennapokból, így a pingpongasztal körül szinte soha nem hiányoznak a lelkes sportolók, a csocsó „zaja” is mindennap hallható. A tanoda által szervezett családi napokon sok szülő és barát, támogató is megjelenik. A generációk közötti párbeszéd jegyében a közösség idősebb lakóival hagyományőrző programokat szerveznek, az egészen fiatal korosztályt pedig a helyi óvodások képviselik, akik ezeken a programokon koruknál fogva „tiszteletbeli tanodásokká” válnak.

A mindennapok része, hogy uzsonnával várják a tanodásokat, háziasszonyuk minden héten különös finomsággal lepi meg őket (palancsinta, muffin, lecsó, gofri, melegszendvics), melynek elkészítésébe bekapcsolódva elsajátítják ezen praktikákat.

Cím: Dózsa Gy. utca 3.
Település:
Irányítószám: 4138
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4186
Intézmény teljes neve: Komádi Tanoda
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása