click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Menedék Gyerekház

Intézmény bemutatása

A Menedék Gyerekház 2018. augusztus 15-én nyitott, majd a helyi igények szerint összeállított heti tervek szerint indította meg szolgáltatásait. A gyerekházba elsősorban azokat a bódvaszilasi családokat, illetve gyermeküket egyedül nevelő szülőket igyekeznek bevonni, akik korlátozottan férnek hozzá egyéb szolgáltatásokhoz, és a családban 0-3 éves gyermeket nevelnek.

A gyerekház a szülők és gyermekek részére különböző képességkibontakoztató szolgáltatásokat biztosít, melynek célja a kisgyermekek szociális, érzelmi és értelmi fejlődésének elősegítése. Fontos, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek szakemberhez juttatásának elősegítése, tanulási képességének javítása, segítése még a korai időszakban megtörténjen.

A szülői szerepek, kompetenciák megerősítése, a szülők személyiségének fejlesztése, a személyes higiéniához és háztartásvezetéshez szükséges ismeretek átadása, a családok és a közösségek erősítése egyaránt szerepel a gyerekház szakmai munkatársai által szervezett programokban. A hátrányos helyzetű családok beilleszkedésének elősegítése, a gyerekek óvodai, iskolai sikereinek megalapozása szintén fontos programelem a helyi szolgáltatások között. Ennek minél magasabb szintű biztosítása érdekében együttműködik különösen a család- és gyermekjóléti szolgálattal, a család- és gyermekjóléti központtal, a védőnői szolgálattal, az óvodával, a helyben elérhető egyéb, a gyermekek és a gyermekes családok számára szolgáltatást nyújtó intézménnyel, valamint – szükség esetén – a gyermekvédelmi jelzőrendszer egyéb tagjaival. A szakemberek lehetőségükhöz mérten támogatják a szülők álláskeresésben és képzésben való részvételét is.

Az épületben két fejlesztő szoba, egy közösségi tér, konyha, akadálymentesített fürdőszoba, valamint az udvaron trambulin, hinta és homokozó áll a családok rendelkezésére.

Cím: Petőfi utca 11.
Település:
Irányítószám: 3763
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4200
Intézmény teljes neve: Menedék Biztos Kezdet Gyerekház
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása