click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Okányi Tanoda

Kossuth utca 11.,
add to favorites
914

Intézmény bemutatása

A Magyarországi Református Egyház (MRE) helyi gyülekezeti központjában került kialakításra Okányban a tanoda, amely2016-ban kezdte meg működését, uniós finanszírozásnak köszönhetően. Az azóta eltelt időben számtalan rászoruló, nehézsorsú családban élő diákkal került az intézmény kapcsolatba, minden évben 30 fő hátrányos helyzetű tanuló felzárkózását segítik a helyi szakemberek.

A közvetlen segítésen túl, fontos lelki támaszt jelent a mindennapi akadályok leküzdéséhez, hogy az okányi gyülekezet lelkésze folyamatos tanodai jelenléttel segíti a hitéleti nevelést, továbbá pedagógusok, szociális munkás, háziasszony és önkéntes munkatárs is ellátja a feladatokat a tanodások körében.

Okányban olyan hátrányos helyzetű gyermekek oktatását és nevelését segítik, akik csak részben, vagy egyáltalán nem rendelkeznek a továbbtanuláshoz szükséges alapkompetenciákkal, éppen ezért érdekérvényesítő képességük is alacsony. Az Okányi Tanoda munkatársai hétköznaponként az iskolai tanítást követően segítik a házi feladatok elkészítését és megoldását. Különösen fontos közös program a következő tanítási nap óráira való felkészülés, illetve lemaradás esetén a korrepetálás, a fejlesztő foglalkozások megszervezése és biztosítása.

Az okányi református tanoda munkatársai számára kiemelt cél a diákok személyiség fejlesztése, a szociokulturális hátrányaik kompenzálása, a pályaorientációjuk és a társadalomba való sikeres beilleszkedésük elősegítése. Törekednek a tanodás diákok családjaival való harmonikus, de többrétű kapcsolatra.  Ennek érdekében olyan szabadidős programokat szerveznek a gyerekek számára, melyben a közösségépítés is kiemelt feladatként jelenik meg.

Az önellátó, környezettudatos életmódra nevelés érdekében szervezett tevékenységeivel a tanoda közössége 2020-ban elnyerte az „Ökogyülekezet” címet.

A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda fenntartásának köszönhetően bekapcsolódnak a református felzárkózási együttműködésekbe, amely segíti a helyi szakmai munkát és a gazdálkodást is. Nagyon fontos, hogy az okányi diákok életében a tanoda által szervezett programoknak is köszönhetően erősödik a szeretet, az egymást segítő, felelős közösségi attitűd.

Cím: Kossuth utca 11.
Település:
Megye:
Irányítószám: 5534
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4187
Intézmény teljes neve: Okányi Tanoda
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása