click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház

Ady Endre út 17.,
add to favorites
1747

Intézmény bemutatása

A bánrévei református Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház 2018-ban kezdte meg működését. A szociális támogatások és az esélynövelés terén az első olyan intézmény a településen, amely a kisgyermekes családok előtt nyitotta ki kapuit.

A gyerekházba Bánréve, Sajópüspöki és Hét települések közigazgatási területéről várják a családokat, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőket, de a munkatársak a többi szomszédos településekkel is kapcsolatban állnak. A szolgáltatások mindenki számára térítésmentesek, de célzottan igyekeznek bevonni azokat a 0-3 éves gyermeket nevelő családokat, akik csak korlátozottan férnek hozzá a településen vagy vonzáskörzetében a különböző szolgáltatásokhoz.

A ház nyitva tartása a következők szerint alakul: hétfőtől péntekig a szolgáltatásokat 8:00 órától 14:00 óráig vehetik igénybe az érintettek, 10:00 óra és 13:00 óra között szervezik a játékos tevékenységeket, 14:00 óra után a dokumentációs rendszer kezelése és a családok látogatása, takarítás, fertőtlenítés zajlik.

A délelőtti foglalkozásokat az előre meghirdetett havi, illetve heti rend alapján szervezik, amelyek mindenki számára nyilvánosak. A tevékenységek fő célja a gyermekre való odafigyelés, a mentális, érzelmi és fizikai egészség figyelése, fejlesztése játékos tevékenységek segítségével. A foglalkozások a szülők bevonásával, illetve a fejlesztőpedagógus, gyógytornász, óvónő rendszeres, havi látogatásaival valósulnak meg. A nyitva tartási idő alatt kis étkeztetést is biztosítanak. Ennek összeállításkor a munkatársak törekszenek a változatos és egészséges, tudatos étrendre szoktatásra, ennek elősegítése érdekében azokat a családokkal lehetőség szerint közösen készítik el.

A gyerekház munkatársai rendszeresen részt vesznek a települések életében a különböző nyílt programok alakalmával (gyereknap, szüreti bál, falunap). Játékkal, buborékfújóval, kisebb ugrálóvárral készülnek ezekre a napokra a településeken élő valamennyi nehezebb helyzetű család számára.

Cím: Ady Endre út 17.
Település:
Irányítószám: 3654
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 4396
Intézmény teljes neve: Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása