click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Almáskert Biztos Kezdet Gyerekház

Intézmény bemutatása

„Amit küldesz a világba, visszatér majd hozzád, tetteidnek megfelelő jót, vagy rosszat hoz rád.
A választást reád bízták, pont úgy járj el másnál, mint amiképp magad felé, másoktól elvárnál.
És ha jót akarsz magadnak, jót küldj fűnek, fának, vidíts mást fel, így boldogulj, s elkerül a bánat.
Ha a szeretet törvényét betartod, megéled, több örömmel ajándékoz meg téged az élet.”

Aranyosi Ervin

Az Almáskert Biztos Kezdet Gyerekház 2023. januárjában nyitotta meg kapuit Mohács nyugati városrészében található szegregált településrész szomszédságában.  A gyerekház egy, a települési önkormányzat tulajdonában álló közösségi épületben kapott helyet, amely gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival is könnyen megközelíthető. A gyerekházat főként Mohácson élő családok látogatják, azonban a gyerekház a Mohácsi Járás teljes területére kiterjedő ellátási területtel rendelkezik. A gyerekházban egy főállású szakmai vezető és egy részmunkaidős munkatárs látja el a napi teendőket. A gyerekház minden hétköznap reggel 8.00 és 14.00 óra között várja a településen élő 0 és 3 év közötti gyermekeket nevelő családokat.

A gyerekház célja a szolgáltatásokat igénybe vevő családok aktív részvételével olyan komplex, felzárkózást segítő prevenciós szolgáltatás biztosítása, amely támogatja a gyermekek egészséges testi- lelki- szellemi fejlődését, kompenzálja az esetleges lemaradást, erősíti a szülői kompetenciákat, ezáltal hozzájárul az egyéni és társadalmi hátrányokból fakadó kockázatok csökkentéséhez, elkerüléséhez és a szegénység újra termelődésének megakadályozásához. A gyermekek részére képességkibontakoztató – fejlesztő foglalkozásokat szervez és kisétkezést biztosít.

A gyerekház célként fogalmazta meg egy olyan megtartó közeg, egy biztos tér kialakítását, ahová a családok szívesen járnak. Nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, a hátrányos helyzetű családok beilleszkedésének segítésére. A szülőknek szervezett tematikus programok célja a szülők, leendő szülők szülői, állampolgári, munkavállalói kompetenciáinak fejlesztése, támogatása. A programokon részt vesznek külső szakemberek, védőnő, orvos, dietetikus, gyógypedagógus, pszichológus, akik szaktudásukkal beszélgetőkörökben, konzultációk keretein belül igyekeznek támogatást nyújtani.

Cím: Pécsi út 49.
Település:
Megye:
Irányítószám: 7700
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 5833
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
E-mail: felzarkozas@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása