click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Utcanézet
Találatok az alábbira:

Molnár Mária Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Bercsényi utca 5.,
add to favorites
9616

Intézmény bemutatása

“Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Mk 10,14)

A Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthona Közép-Európa legnagyobb református temploma mellett található. A ceglédi Református Nagytemplom 1951-ben árvaházként, 1963-tól fogyatékos gyermekek otthonaként kezdte meg működését. 1997-98-ban jelentős átalakítás történt, ezt követően alakult ki az otthon végleges formája. Jelenleg 85 közép- és súlyos fokban testi és értelmi sérült gondozottak számára biztosítanak bentlakásos elhelyezést.

2003 őszén újabb telephelyen, a Batthyány u.15. szám alatt önálló egységként kertes ház került átadásra felnőtt korú női lakóink számára.

Az intézményen belüli hitélet a mindennapok teljességét felöleli. A mentálhigiénés ellátást- csoportosan és személyre szabottan- lelkész végzi. Az otthon rendszeresen szervez rendezvényeket, programokat gondozottjaik számára, nyáron üdülésre viszik a gyermekeket. Az udvar

Minden évben megrendezésre kerül a Télapó, Karácsonyi Ünnepség,a Farsangi mulatság, és a Gyermeknap melyekre színes műsorral készülnek a gyerekek pedagógusaik segítségével. Más intézmények által szervezett rendezvényeken rendszeresen részt vesznek az otthon kis lakói (Csillagpont- Református Egyház által szervezett ifjúsági találkozó). A tetőtérben kialakított konferenciaterem lehetőséget nyújt istentiszteletek és különböző képzési célú programok és egyházi összejövetelek megrendezésére.

Cím: Bercsényi utca 5.
Település:
Megye:
Irányítószám: 2700
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 1015
Intézmény teljes neve: Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
Alapítás éve: 1951
Honlap: www.refgyo.hu
Telefonszám: 06 53 310 653
E-mail: mmfogyotthon@diakonia.hu
az intézmény fogad önkénteseket
gyógytorna
kert
saját játszótér
teljes akadálymentesítés

Intézmények összehasonlítása