[vc_row][vc_column][vc_column_text]Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt.
Az étkeztetés a lakosság szükségleteinek megfelelően megszervezhető az étel:
- kiszolgálásával egyidejű helyben fogyasztással,
- elvitelének lehetővé tételével,
- lakásra szállításával.
Az étkeztetés keretében főétkezésként legalább napi egyszeri meleg ételt kell biztosítani. Ha az étkezésben részesülő személy egészségi állapota indokolja, a szakorvos javaslatára az ellátást igénybe vevő részére diétás étkeztetést kell biztosítani.
Az étel helyben fogyasztása esetén biztosítani kell a szolgáltatást igénybe vevők számának megfelelően:
- kézmosási lehetőséget, nemenként elkülönített illemhelyet,
- evőeszközöket és étkészletet.
Igény esetén a munkaszüneti és pihenőnapon történő étkeztetés feltételeit is biztosítani kell, ha ez helyben megoldható.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1590747145183{margin-top: 40px !important;}”][vc_column][recent_items title=”Étkeztetés fogyatékos személyeknek” action_ids=”243″ number=”21″ rownumber=”3″][spacer height=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1590751968088{margin-top: 40px !important;}”]
KAPCSOLÓDÓ HÍREINK
[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”3″ item=”3897″ grid_id=”vc_gid:1605536657989-e05ad609-0c56-1″ taxonomies=”37″][/vc_column][/vc_row]