Találatok az alábbira:

Add tovább Budapest! Add tovább Debrecen!

Szerző: gilicze.reka on 2015/01/13
| 0

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Add tovább Budapest! és Add tovább Debrecen! elnevezéssel sikeresen pályázott a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! pályázatán, melynek eredményeképpen megvalósításra kerülhet a Szeretetszolgálat új indíttatású szemléletformáló iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) programja. Budapesten és Debrecenben, 2015. januárjától a szünidő kezdetéig 5-5 diák kerül bevonásra az együttműködő iskolákon keresztül a Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatának gyakorlati tevékenységébe.

A program megvalósításával a diákoknak szeretné bemutatni tevékenységét a Szeretetszolgálat. Mivel a szervezet elesetteknek, rászorulóknak nyújt segítséget, a diákok megismerhetnek olyan embereket, családokat, élethelyzeteket, melyekkel korábban még nem találkoztak.

Az ételosztások, adománygyűjtések és azok kiosztása során szélesedik a diákok látóköre, megtapasztalhatják, hogy segíteni lehet, és segíteni jó. Felelősek vagyunk embertársaink iránt, így a felelősség, tolerancia tanulása is fontos célja a programnak. A hajléktalanoknak, rászorulóknak való segítségnyújtás szociálisan is érzékenyíti a diákokat.

Az önkéntes tevékenység segít abban is, hogy saját magukat, határaikat, korlátaikat jobban megismerjék a résztvevők Nyitottabbá válhatnak emberek, élethelyzetek felé, és olyan új ismereteket is szerezhetnek, amelyek a későbbiekben a pályaválasztásban is segítséget jelentenek majd. A közösségben való dolgozás, az együttműködés fejleszti a diákok szociális képességeit, a csapatmunka tanulása a jövőbeli boldoguláshoz is segítséget nyújthat.

A program során a diákok nehéz körülmények között élő családokkal találkozhatnak, akiknek megismerhetik az élethelyzetét és történetét, valamint a Szeretetszolgálat ez irányban végzett adományozó, segítő tevékenységét is.

Intézmények összehasonlítása