Találatok az alábbira:

„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

Szerző: gilicze.reka on 2022/08/30
| 0

A Református Nevelőszülői Hálózat augusztus 27-én, szombaton tartotta meg országos találkozóját a Budakeszi Vadasparkban. Isten kegyelméből több mint 1500 nevelőszülő és gyermek lehetett együtt. A szervezők egész napos ellátással és programokkal – áhítattal, dicsőítéssel, játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral – várták a résztvevőket, akik a vadasparkot, és az akadálypályát is bejárhatták.

A megnyitó kezdetén Szabó Ferenc, a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményi lelkésze tartott áhítatot a Mt 14, 22-33. alapján.

„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” – Isten mellénk állása Jézus Krisztusban, ebben az igében a mai napon nekünk is szól. A bizalom egy kapocs, amely összeköt, a bizalom egy híd, amely a folyó egyik partját összekapcsolja a másikkal, és így átjárható lesz. A bizalom összeköt bennünket Istennel, a bizalom az, ami összekapcsol minket vele” – mondta.

A jelenlévőket Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója is köszöntötte: „manapság nem magától értetődő, hogy az ember kinyitja az ajtaját nehéz sorsú gyermekeknek. Azért is készültünk ezzel a nappal, hogy meg tudjuk köszönni a testvéreknek a szolgálatát, és felhívjuk a társadalom figyelmét erre az elhivatott küzdelemre. Az egyház sohasem zárhatja be kapuit, még a legnehezebb helyzetben sem. A Református Szeretetszolgálat elkötelezett abban, hogy folyamatosan segítse a nevelőszülők munkáját: ezért volt fontos az iskolakezdési támogatás is. Ezeknek a gyermekeknek az élete mellé szeretnénk odaszegődni, ahogyan Jézus odaszegődött az emmausi úton, és együtt szeretnénk Önökkel végigkísérni őket ” – zárta szavait.

Őz Lajos, a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottságának elnöke Mk 9,5 igéjét helyezte a hallgatóság szívére: „Péter megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: Mester, jó nekünk itt lenni; hadd készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet.” Őz Lajos kiemelte a feltöltődés, az összegyűlés fontosságát: „a mai csodás nap után az emlékekkel együtt hazatérve otthonainkban még sokáig fogunk tudni meríteni az itt szerzett élményekből.”

Bujdosó Balázs, a Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat intézményvezetője háláját fejezte ki, hogy az országos találkozó megvalósulhatott, hiszen igen fontos a közösséghez való tartozás. „Bízom abban, hogy amit kitaláltunk és elgondoltunk, mindenkinek a kedvére lesz, s örömét lelki majd benne. Ez jó alkalom arra is, hogy köszönetet mondjunk a nevelőszülőknek, akik abban a szolgálatban kapcsolódnak hozzánk, ami a mi küldetésünk. Örömteli és nehezebb időszakok egyaránt vannak a szolgálatunk során, de a lényeg, hogy szeretetben el tudjuk hordozni egymást.”

Az egész napos programok sorát közös dicsőítés zárta. Mindezért egyedül Istené a dicsőség!

Intézmények összehasonlítása