Találatok az alábbira:

120 éve alakult a Filadelfia Diakonissza Szövetség

Szerző: szirak.sara on 2023/05/22
| hír
| 0

Ebből az alkalomból a Református Szeretetszolgálat koszorúzással egybekötött megemlékezést szervezett május 22-én. Az alkalomnak a Bodoky Richárd terem adott otthont a szervezet székházában.

Az ünnepség kezdetén Dani László, a Református Szeretetszolgálat diakóniai referense köszöntötte a jelenlévőket, majd Kurgyisné Balla Zsuzsa szolgált áhítattal a Fil 2, 19-24. alapján.

Timóteus történetén keresztül mutatta be, hogy ma is erre a lelkületre van szükség a diakóniai szolgálatban. „Isten-ajándék egy olyan hűséges munkatárs, mint Timóteus” – helyezte a hallgatóság szívére. Timóteus főbb jellemvonásait kiemelve fogalmazta meg, milyen is egy hűséges munkatárs: olyan küldetésben járó ember, akit Krisztus hívott el, és ez a lelkület hatja át egész szolgálatát. „Szívében hordozza Krisztust, s az Ő akaratát igyekszik felismerni és teljesíteni” – zárta szavait.

Rácz Erzsébet Jolán pedig bizonyságot téve visszatekintett a diakonisszákkal végzett közös szolgáltra, személyes példákon keresztül. A vendégsereg közösen járult az emléktáblához, ahol dr. Czibere Károly főigazgató köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy mennyire meghatározó és fontos a Szeretetszolgálat életében, hogy ilyen modellekre és mintákra tekinthet vissza. „Mert ahol igazi szőlőtőke van, az gazdagszik, gyarapszik, s az hoz majd gyümölcsöket, s ennek a gyümölcse a szeretet” – mondta. „Először a hitben testvérek felé indul el a kéz, s amikor egy gyülekezet, egy közösség el tudja mondani, hogy nincsen köztük szűkölködő, akkor lehet elindulni, keresni a világban a nyomorúságot, és segíteni.”

„Istennek hálát adunk a Filadelfia Diakonissza Szövetség gazdag hagyományáért és történetéért. Mindig volt erő a mozgalomban és az anyaházban arra, hogy megmutassák, mit jelent az, hogy soha nem volt közöttük szűkölködő, s hogyan lehet aztán kitárni a segítő kezet. Az Úrban bízzunk, hozzá kapcsolódjunk, benne növekedjünk” – zárta szavait.

Így köszönte meg a Református Szeretetszolgálat Istennek a csodálatos ajándékát, amit a Filadelfia és a diakonissza mozgalom jelent! Mindezért egyedül Istené a dicsőség!

Intézmények összehasonlítása