click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

MRE Újváros Drogambulancia

Intézmény bemutatása

    “Ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem.” (Róm 5,20b)

Az MRE Újváros Drogambulancia 2012. március 1-én kezdte meg működését Dunaújváros Megyei Jogú Városban. Dunaújvárosban és környékén első intézményként nyújtunk szenvedélybetegek számára szociális, közösségi és alacsonyküszöbű ellátást, illetve drogterápiás elő- és utógondozást. Intézményünk alapelve szerint a kábítószer-, alkohol-, vagy viselkedéses függőségekkel küszködő embertársainknak feltétlen tiszteleten és elfogadáson alapuló segítséget, a szermentes élet alternatíváját kínáljuk, illetve a szerfüggőség ártalmait csökkentjük.

Az MRE Újváros Drogambulancia Dunaújvárosban, a Petőfi S. u. 1. alatt található épület alsó szintjén található. Itt kialakításra kerültek az alacsonyküszöbű szolgáltatás helyiségei, iroda a közösségi ellátás koordinációjára, privát konzultációs szobák, orvosi rendelő és addiktológiai gondozó csoportszobával.

Az intézmény küldetése

A függőséget olyan betegségnek és rabsági helyzetnek tartjuk, mely az ember egész egzisztenciáját érinti, s messze túlmutat a drog biokémiai hatásmechanizmusain. A drogprobléma nem egyetlen meghatározója a kábítószer-használó személyiségének, hanem jelzést ad arról, hogy a személyiség működése kóros, elégtelen.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a kábítószer-függő, kábítószer-használó, szenvedélybeteg embertársainkat elkísérjük azon az úton, melyen elérhetik a teljes testi, lelki és szociális jólét fenntartásának és fejlesztésének képességét, felismerve, hogy az ember élete túlmutat azon, hogy drogokat használ-e.

Fontosnak tartjuk a fiatalok körében végzett prevenciós tevékenységet és egészségmegőrzést. Ennek érdekében folyamatosan dolgozunk olyan közösségi programok kidolgozásán, melyek a szabadidő hasznos eltöltését, az egészségügyi és életmódbeli információk átadását, életvezetési stratégiák gyakorlását segítik elő. Önismereti és kreatív csoportfoglalkozásainkba bevonjuk azokat a veszélyeztetett fiatalokat, akik a legfokozottabban ki vannak téve a függőség és marginalizáció veszélyének. Célunk, hogy az általunk elért fiatalok olyan élményekkel gazdagodjanak, melyek pozitív irányban változtatják megküzdési készségeiket.

Tevékenységeink

  • Szenvedélybetegek közösségi ellátása: 2013-ban 2013. szeptember 30-ig 73 regisztrált közösségi ellátottunk volt
  • Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása: 2013. szeptember 30-ig 475 klienslátogatást jegyeztünk fel
  • Tűcsere: tűcsere programunk célja, hogy az olyan szerhasználókat is ellátásba vonjuk, akik egyenlőre még nem motiváltak a leszokásra, de idővel azok lehetnek. A kiadott tűk száma 2013. szeptember 30-ig 560.
  • Elterelés/megelőző-felvilágosító szolgáltatás: jelenleg 32-en végzik a 6 hónapos, 12 alkalmas programot, s büszkék vagyunk rá, hogy többen a kötelező 12 alkalom után is maradnak klienseink és részt vesznek szabadidős programjainkon és önismereti csoportunkban
  • Rehabilitációs előgondozás: Bentlakásos intézményekbe történő előgondozás során adminisztrációs segítséget nyújtunk a kötelező orvosi vizsgálatok elvégzésére, rendszeres konzultációk során segítünk kiválasztani a megfelelő intézményt és terápiás formát.
  • Rehabilitációs utógondozás: munkatársi kapacitás híján csak időnkénti egyéni konzultációt vállalunk, az utógondozás csoportban történik, eddig kb. 15 főt értünk el.
  • Prevenciós tevékenységek: iskolai egészségfejlesztő programokon eddig 17 dunaújvárosi iskolában és kollégiumban vettünk részt, kb. 1200 13-17 éves fiatalt értünk el közvetlenül.
  • Szenvedélybetegek nappali ellátása: legújabb ellátásunk 2015. május 6-tól működik, 40 fő nappali ellátását tudjuk biztosítani, a következő szolgáltatásokkal: tisztálkodási, étel melegítési és fogyasztási lehetőség, szabadidős tevékenységek (bibliaóra, filmvetítés, kézműves műhely), mosási lehetőség, pszicho-szociális támogatás
  • Szenvedélybetegek támogatott lakhatása: ellátásunk 2014 februárjától működik, jelenleg 6 fő befogadására van engedélyünk, s újabb 6 fő ellátását tervezzük a közeljövőben. A lakhatás feltételei: teljes absztinencia, munkahely vagy aktív munkahely keresés, a lakbér fizetése, az utógondozó csoportban való részvétel, a házirend és az ellátási feltételek elfogadása.
Cím: Petőfi S. u. 1
Település:
Megye:
Irányítószám: 2400
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 2556
Intézmény teljes neve: MRE Újváros Drogambulancia
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
Alapítás éve: 2012
Honlap: www.ujdrogambulancia.hu
Telefonszám: +36 25 788 962
E-mail: ujvaros@diakonia.hu
az intézmény fogad önkénteseket
Bibliaóra
családi nap
igény szerinti foglalkozások
kert
kirándulások
környezettudatos energiahasználat
saját sportpálya
teljes akadálymentesítés
terápiás állatok
zenefoglalkozás

Intézmények összehasonlítása