click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Válaszút Tanoda

Intézmény bemutatása

„A szeretet türelmes, jóságos…” /1 Kor.13,4/

A Válaszút Tanoda 2024-ben kezdte el működését Ózd város területén. Tanodánk fő profilja a szociális kompetencia fejlesztés mellett a pedagógiai mentorálás. Különlegessége a tanodának, hogy rendkívül jó felszerelt digitálisan. A laptopok kívül rendelkezik 3D nyomtatóval és Lego-robotokkal. A gyerekek szakkör formájában elsajátíthatják a robotok által használt program nyelvet, amely a mai üzemekben használatos robotok alapja. Célunk, a digitális kompetencia fejlesztése, amely a mai világban szinte nélkülözhetetlen. Nagy figyelmet fordítunk a gyerekek családjainak támogatására is, hiszen a gyermek ebben a közegben nevelkedik, az első emberi kapcsolati háló, amellyel érintkezik.  A tanulóknak biztosított foglalkozások során kiemelten fontosnak tartjuk munkatársaink elhivatottságát, elfogadó és szeretetteljes attitűdjüket, következetes hozzáállásukat. Kiemelt figyelmet fordítunk az egyediségre és az egyéniségre. Abban szeretnék segíteni a szolgáltatást igénybevevő gyerekeket, hogy meg tudják találni az egyéni erősségeiket, melyek fejlesztésével sikerélményhez tudjuk juttatni a tanulóinkat. Egy olyan pedagógiai módszertant tervezünk megvalósítani, melynek központjában a tanuló áll, egyéni igényeivel és szükségleteivel.

Ahogy a bibliai igénk is mutatja a szeretettel, elfogadással átitatott légkör megteremtésére törekszünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az egyházi iskolában tanult, elsajátított imák, hittani ismeretek tovább növekedjen a gyermekek szívében. Programjaink között szerepel a heti hittanóra és az egyházi alkalmak a családokkal közös megünneplése.

Jelenleg tanodánkban öt fő 4 órás foglalkoztatott dolgozik, a szakmai vezető, szociális alapdiplomával rendelkező munkatársak. A megbízásos kollégák körébe tartozik kettő fő tanító, egy fő reál tanári végzettséggel rendelkező pedagógus és egy fő teológus. A tanodai szolgáltatás a lakosság körében is elismert szolgáltatást nyújt, a családok örömmel hozzák gyerekeiket, kapacitás hiányában többen várakoznak az igénybevételre.

 

Település:
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 6790
Intézmény teljes neve: Válaszút Tanoda
Mobilszám: 06 30/461-5367
E-mail: bakos.zsuzsanna@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása