Találatok az alábbira:

Anyák Napja a szeretetotthonban

Szerző: onkentes on 2014/05/07
| 0

Az ismert és szeretett diakónus, Juhász Zsófia által életre hívott Anyák Napja – Majális ünnepség hagyományait folytatva idén is megrendezték a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban az édesanyák köszöntését. Az otthon fogyatékkal élő lakói műsorokkal is készültek.

Az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban 1951 óta gondoznak súlyosan-halmozottan fogyatékos személyeket, jelenleg több mint 170-et. Az otthonban minden évben megtartják Anyák napja alkalmából az édesanyák és nagymamák felköszöntését, melynek nem csupán komoly hagyománya, de olyannyira nagy híre van, hogy a fellépők maguk jelentkeznek vagy ajánlják őket.

A lakók idén is már hetekkel korábban megkezdték a készülődést, hogy örömet okozzanak a több mint 150 megjelentnek, versekkel, énekekkel készültek, sőt egy saját pantomim produkciót is előadtak. Emellett többek között a Frederic Chopin Zeneiskola tanulói és a MatematicA zenekar is szórakoztatta a jelenlévőket. „Megrázó, ugyanakkor lelket felemelő élmény volt az Anyák napi ünnepség” – mondta el Benedek Krisztina, a zeneiskola énektanára.

„A MatematikA zenekar menedzsere a GE Aviation vállalat önkénteseként már korábban is járt nálunk, most pedig azt találta ki, hogy fia zenekara egy egyórás ajándékműsorral szórakoztatja a közönséget” – mesélte Naftz Katalin intézményvezető.

A lakók a műsor mellett egy szál vörös rózsával is köszöntötték az édesanyákat. „Isten áldása kísérje munkájukat” – írta a vendégkönyvbe az egyik hálás édesanya, akinek 42 éves lányát tavasszal vették fel az intézménybe, így ez volt az első ilyen Anyák napi ünnepsége. Bár őt nagyon megviselte, hogy lányától el kellett válnia, elmondta, hogy „örömmel látja, hogy a lánya jó helyen van, és hogy jól érzi magát”.

Az ünnepségen megjelent Pál Sándor, a Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke is, aki kiemelte, hogy csodálatos az, hogy hosszú idő óta minden évben megszervezik ezt a rendezvényt, melyre olyan sok hozzátartozó, ismerős vagy egyszerűen a fogyatékkal élők mellett érző ember érkezik. „A lakók igazán különleges és bensőséges műsorokkal készültek, s előadásuk gyönyörű volt, igazán szívből jött. Miként az ott dolgozókon is látszott, hogy milyen odaadással törődnek a lakókkal, hogy örömöt okozzon számukra ez az esemény” – tette hozzá.

Intézmények összehasonlítása