Találatok az alábbira:

Támogatásban részesült a dunaalmási „Kezes lábas hit” projekt

Szerző: gilicze.reka on 2016/03/01
| 0

A Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló – Gondozó Otthona pályázatot nyújtott be 2015. novemberében az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program „Iskolai Közösségi Szolgálat megvalósítását támogató felhívás” keretében „KEZES-LÁBAS HIT” címmel, mely pályázat 260.000 forint támogatásban részesült.

MOL_logo_CMYK_2014 n_UEA_logo off

 

KÖSZ! Program „Iskolai Közösségi Szolgálat megvalósítását támogató felhívás célja elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg.

A program hozzájárul, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi előfeltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválja őt a további önkéntes tevékenységre.

 

A Dunaalmási Református Szeretetház által megvalósítandó projekt az épek és fogyatékkal élők közötti kapcsolat kiépítését szolgálja. Cél, hogy az önkéntesek az intézményben töltött idő alatt tapasztalják meg egyen-egyenként mit jelent a testi-lelki egészs-ség.

A szolgálatot végző önkéntesek három turnusban 2016. június 20-tól augusztus végéig egy-egy hétig táboroznak a Dunaalmási Református Szeretetházban, ahol nap, mint nap találkoznak az itt élő fiataljainkkal, és közösen vesznek részt a foglalkozásokon, kirándulásokon. A program keretében együttműködő iskola a Tatai Református Gimnázium.

 

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.

 

A támogatás összege: 260.000 Ft

Projekt kezdete: 2016. június 20.

Projekt vége: 2016. augusztus 28.

Részt vevő évfolyam: 10-12. évfolyamon tanulók

Intézmények összehasonlítása