Találatok az alábbira:

A Református Egység Napján ülésezett a Kárpát-medencei Református Diakóniai Egyeztető Tanács

Szerző: gilicze.reka on 2022/05/26
| 0

A 2022 tavaszán újraszervezett Kárpát-medencei Református Diakóniai Egyeztető Tanács második ülését Gyulafehérváron tartotta a Református Egységnap keretében, május 20-án. A péntek délutáni ülésen az egyházkerületek és határon túli egyháztestek diakóniai képviselői, valamint a Református Szeretetszolgálat főigazgatója és munkatársai vettek részt.


A Tanács jelenlévő tagjai egyetértettek abban, hogy minden évben kezdeményezik a Kárpát-medencei Református Diakóniai Egyeztető Tanács ülésének összehívását a Református Egység Napja programsorozatához kapcsolódva. A Tanács további üléseit ehhez viszonyítva időzíti a kitűzött célok megvalósításának érdekében.

Az ülésen Dr. Hegedűs Lajos, a Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) Országos Koordinációs Iroda igazgatója mutatta be az erdélyi diakóniát, a DKA szolgálatának, munkájának ismertetésével. Ezt követően Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka és Pál Sándor számolt be a kárpátaljai helyzetről, a háború miatt otthonaikat elhagyni kényszerült családok és gyülekezetek segítéséről, támogatásáról.

A Tanács megvitatta egy közös támogatási protokoll kérdését, melyben a Magyar Református Szeretetszolgálathoz benyújtott támogatási kérések, igények formai és tartalmi szabályozását foglalja magában.

Intézmények összehasonlítása