Találatok az alábbira:

Amikor az ég harmatot hint

Szerző: szirak.sara on 2022/11/26
| 0

„Biztonságban lakhat Izráel…,  ahol az ég harmatot hint.”  5Mózes 33,28

November harmadik hétvégéje sok örömet és az Úr gazdag áldását tartogatta intézményünk, a Magdaléneum lakói és dolgozói számára.

A Magyar Élelmiszerbank által szervezett karácsonyi adománygyűjtésben mi is részt vehettünk három napon keresztül, november 18-20. között, az Aldi Áruházlánc Nyíregyháza, Móricz Zsigmond utcai szupermarketjében.

Lakóink izgatottan várták ezt a lehetőséget, mert a korábbi években már megtapasztalhatták, milyen nagyszerű dolog ott lenni és aktívan közreműködni az adományok gyűjtésénél. Csillogó szemmel köszöntötték a vásárlókat az áruház bejáratánál, akiknek átnyújthatták a szórólapokat, és minden alkalommal Áldott Ünnepeket kívánhattak – ha nem is mindig érthető szavakkal, de tiszta szívvel és tekintettel, széles mosollyal az arcukon közvetítették a vevők felé szolgálatuk fontosságát. Sok esetben az ő „tolmácsolásuk” nyitotta meg a vásárlók érdeklődését feléjük, az intézményünk felé, amit ők szintén jókívánságokkal és sok-sok adománnyal fejeztek ki.

A pénztárak mögötti bevásárló kosarunk mellett is hálás tekintettel mosolygó lányaink fogadták a kapott élelmiszereket, és ez a kosár időről időre teljesen megtelt. Ezen a hétvégén 872 kg tartós élelmiszert gyűjtöttünk, több mint egymillió forint értékben.

A gyűjtésben segítő munkatársaink Igés képeslappal, könyvjelzővel, „magdás” karkötővel és tollal, Képes Bibliával, illetve a lányaink által készített fonott kosárkákkal köszönték meg a nagylelkű vásárlók szeretetteljes hozzájárulását az idei karácsonyunk megünnepléséhez, és az azt követő időszak élelmiszer szükségletének kiegészítéséhez. 

Ezen a hétvégén sok barátság is köttetett, értékes beszélgetéseink voltak a vásárlókkal, sok örömteli élménnyel gazdagodtunk, és ahogy mindig, szinte már természetes volt, hogy a lányaink belopták magukat az áruházban dolgozók szívébe. Szomorúan, hosszan búcsúzkodtak, de mindannyian reménykedünk abban, hogy jövőre újra találkozhatunk, így, együtt, a „gyűjtőCSAPAT”. 

Ezért a hétvégéért, az áruházért, az ott dolgozók kedvességéért és munkánkat segítő hozzáállásáért, a nagylelkű vásárlókért, a gyűjtésben résztvevő lakóinkért, munkatársainkért és legfőképpen a Magyar Élelmiszerbank intézményünket  folyamatosan segítő szolgálatáért  – egyedül Istené a dicsőség.

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás…” (Jakab 1,17).

Bársony Sándorné munkatárs

Intézmények összehasonlítása