Találatok az alábbira:

Különleges életek

Szerző: szirak.sara on 2022/12/03
| 0

Az ENSZ határozata alapján 1992 óta szerte a világon december 3-án tartják a Fogyatékos Emberek Világnapját. A Református Szeretetszolgálat elkötelezett a fogyatékossággal élő személyek és családjuk, támogatóik szolgálatában, az általa fenntartott 13 támogató szolgálat közel 650, 4 nappali intézmény 143, 13 bentlakásos intézménye 800 embertárs, 1 különleges ellátást is biztosító gyermekotthona 40 gyermek számára biztosít szükségleteinek megfelelő ellátást.

A Református Szeretetszolgálat kiemelt figyelmet fordít az állami gondoskodásban lévő fogyatékossággal élő gyermekekre, az általa fenntartott nevelőszülői hálózatokban több mint ezer életkora vagy állapota miatt különleges szükségletű gyermeket gondoznak a nevelőszülők.

A különleges szükségletű gyermekek körében vannak súlyos fogyatékossággal élő gyermekek is. Célunk, hogy a nevelőszülőket, a nevelőcsaládokat bátorítsuk és képessé tegyük arra, hogy minél több fogyatékossággal élő gyermeket fogadjanak. Ehhez a szükséges szakmai segítséget és anyagi támogatást biztosítjuk. A család ajándék. Főleg azon gyermekek számára, akik már megtapasztalták milyen érzés nélkülözni a szülői szeretetet. A különleges szükségletű gyermekek többszörösen is hátrányt szenvednek. Hiszen a család elvesztésén túl a fogyatékosságukból adódó mindennapi nehézségekkel is meg kell küzdeniük. Nevelőszülőink a fogyatékossággal élő gyermekeknek is igyekszik megteremteni a szerető családi légkört.

Nevelőszülői ellátás tekintetében kijelölt egyházi gyermekvédelmi intézményként küldetésünknek tartjuk, hogy a fogyatékossággal élő gyermekeket gondozó nevelőszülők tapasztalatait és munkájuk eredményeit megmutassuk a szakmai közéletben tevékenykedőknek éppúgy, mint a lakosságnak. Ezért készítettük el idén a Különleges életek című kisfilmet.

Ismerjék meg Erzsébet és Dorka; Katalin, Lacika és Szandika; Julianna, Marcika, Rubina; Tünde és Alfréd történeteit!

A videóban Miklósi Erzsébet, a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője is mesél arról, hogy mit jelent, mennyi kihívást, mekkora elhivatottságot igényel, és mennyi örömet rejt egy fogyatékkal élő gyermek nevelése.

Intézmények összehasonlítása