Találatok az alábbira:

BÖLCSŐDEI SZAKMAI NAPOT SZERVEZETT A REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT

Szerző: szirak.sara on 2023/06/02
| hír
| 0

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket,…” (Mk 10,13-16)

2023. június 2-án a Református Szeretetszolgálat szakmai tanácskozást szervezett bölcsődei ellátást működtető vagy jövőben működtetni tervező református egyházi fenntartók részvételével.

A szakmai tanácskozáson igei köszöntőt mondott Nagytiszteletű Hajdú Zoltán Levente lelkipásztor úr, az MRE Missziói Szolgálat Főigazgatója a konferencia vezérigéje alapján. „Ha Isten gyermeke vagyok, nem beszélhetek másról, csak a lényegről: Isten az ő gyermekeivé fogadott bennünket a Krisztusban. Benne örök, teljes életünk van, rádöbbenhetünk arra, hogy ezt a csodát a mindenható Isten ránk is bízta, mint üdvösségre hívó életüzenetet” – helyezte a hallgatóság szívére.

A rendezvényen Dr. Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és számot adott a Kormány aktuális családpolitikai intézkedéseiről és annak eredményeiről.

Dr. Czibere Károly főigazgató úr köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt esztendőkben a református fenntartású bölcsődei férőhelyek száma megtöbbszöröződött. A bölcsődei ellátás amellett, hogy fontos tényező a gyülekezetek építésében, komoly fenntartói felelősséggel jár, ezért a Református Szeretetszolgálat elkötelezett a szolgálatok szakmai támogatásában.

Dr. Nacsa Olga osztályvezető asszony részletesen ismertette a bölcsődei ellátásokat érintő aktuális szakpolitikai intézkedéseket. A Magyar Bölcsődék Egyesületének főtitkára, Németh Mária a bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó módszertani feladatellátás konzekvenciáit, Szücsi Csaba és Gelencsér Rita a Pest Vármegyei Kormányhivatal szakértő képviselői pedig a működést engedélyező szervek tapasztalatait ismertették meg a hallgatósággal.

Nagytiszteletű Gilicze Andrásné, a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség lelkipásztora, mint intézményfenntartó, a fenntartás gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel.

Jelenleg református egyházi fenntartásban működő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását nyújtó 55 intézményhez köthető szolgáltatási helyek száma országosan 87 db, az ellátott gyermeklétszám 950 fő. Ebből 14 szolgáltatási helyszínen összesen 430 férőhellyel működik bölcsődei ellátás, 20 szolgáltatási helyszínen összesen 167 férőhellyel mini bölcsődei ellátás, 53 szolgáltatási helyszínen összesen 353 férőhellyel családi bölcsőde.

Intézmények összehasonlítása