Találatok az alábbira:

12. ALKALOMMAL, EZERHATSZÁZAN EGYÜTT

Szerző: szirak.sara on 2023/09/17
| hír
| 0

A Református Szeretetszolgálat szervezésében tizenkettedik alkalommal valósult meg az Országos Református Nevelőszülői találkozó, amelynek idén a debreceni Kerekerdő Élménypark adott otthont. 1600 nevelőszülő és gyermek volt együtt ezen a napon: egész napos ellátással és programokkal – áhítattal, dicsőítéssel, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, különböző élményprogramokkal – várták a résztvevőket.

Az alkalom kezdetén dr. Kocsis Attila lelkipásztor (Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ) szolgált áhítattal a Mt 5,8 alapján: „Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.”

Majd dr. Czibere Károly főigazgató (Református Szeretetszolgálat), Miklósi Erzsébet (Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ), Egri Ilona (Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ), Őz Lajos esperes (Hajdúvidéki Református Egyházmegye, a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottságának elnöke), Juhász Márton ügyvezető (Magyar Református Szeretetszolgálat) és Hegedűs Gábor kutató-mentő (Magyar Református Szeretetszolgálat) köszöntötték a jelenlévőket.

Czibere Károly köszöntőjében kiemelte: „azért tartják ezeket az alkalmakat nagyon fontosnak, mert úgy látjuk, hogy egymás hite által tudunk épülni és erősödni.” Az igei köszöntőtül A bírák könyvének 13. fejezetének 8. igeversét hozta: „Kérlek, Uram! Istennek az az embere, akit küldtél, hadd jöjjön el ismét hozzánk, és tanítson meg bennünket, hogy mit cselekedjünk a gyermekkel, ha majd megszületik.”

Czibere Károly arról beszélt, milyen rendkívül nehéz szolgálat végeznek a nevelőszülők: „ezért minden segítséget szeretnénk megadni és keretet megteremteni, hogy úgy tudják nevelni a rájuk bízott gyermekeket, hogy ők a testi-szellemi, lelki és erkölcsi fejlődésükben mindent megkapjanak.” Pontosan 15 évvel ezelőtt döntött a Magyar Református Egyház Zsinata, hogy elindítja a református nevelőszülői hálózatot. „A Református Szeretetszolgálat elkötelezett abban, hogy ezt a szolgálatot építse és erősítse. Mára több ezer gyermek van a gondozásunkra és a szeretetünkre bízva – ez egy óriási felelősség.” Nemcsak a nevelő családokat, hanem a gyülekezetet és a magát az egyházat is megkapják a gyermekek: ez adhat nekik kapaszkodót.

Czibere Károly arra is kitért, hogy a nevelőszülőket folyamatosan támogatják, szakmailag és anyagilag egyaránt, hiszen a szolgálat gyarapításában hisznek. „Nagy előrelépés, hogy januártól 25%-kal megemelhettük az ellátmányt. Most október elsejétől a rezsitámogatást is megduplázzuk: azért, hogy az őszi-téli időszakban minél inkább tudjuk a nevelőszülőket tehermentesíteni” – emelte ki.  

 

Intézmények összehasonlítása