Találatok az alábbira:

MEGTARTOTTA ÜLÉSÉT A KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS MISSZIÓI ÉS DIAKÓNIAI EGYEZTETŐ TANÁCS

Szerző: szirak.sara on 2023/10/26
| hír
| 0

A Kárpát-medencei Református Missziói és Diakóniai Egyeztető tanács október 24-25. között tartotta meg ülését a horvátországi Karancson.

A kétnapos program keretében szó esett a szeretetszolgálat, a diakónia gyakorlati fenntarthatóságáról. A tagok megosztották egymással a tapasztalatokat, valamint kidolgozták az együttműködés gyakorlati lehetőségeit.

Október 24-én Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke tartott áhítat a Jer 17, 7-8 alapján, majd kötetlen együttlét következett.

Október 25-én Kovács József lelkipásztor áhítatával, az Lk 10, 25-37 igeverseivel indult a tanácskozás.

Megtárgyalták az előttük álló időszakot, a következő év programtervezetét, közös ügyeit, külön kiemelve a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány adventi adománygyűjtő akcióit, valamint a Szeretethidat, és a Magyar Református Egység Napját.

A jó hangulatú találkozó egyrészt lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők megismerjék egymás szolgálati területeit, amelyeket a testvérek a különböző egyháztestekben végeznek, másrészt sokféle kapcsolódási pontot találhattak, amelyek elősegítik az együttműködés további útjait.

A találkozón részt vett Czanik András, Dani László, Derencsényi Anna, Gere Gábor, Ghitea-Szabó Júlia-Zsuzsanna, Ghitea-Szabó József-Levente, Hajnal András, Halász Dániel, Haris Szilárd, Katona Viktória, Kovács József, Szenn Péter és Darko Tursic.

Hálatelt szívvel köszönjük meg az együtt töltött időt és munkát, mindezért egyedül Istené a dicsőség!

Intézmények összehasonlítása