Találatok az alábbira:

Pályázati felhívás

Szerző: szirak.sara on 2023/12/19
| hír
| 0

Az Országos Református Cigánymisszió pályázatot hirdet, “Együtt a közösségért!” címmel, református egyházközségi cigánymissziós fókuszú közösségfejlesztési folyamatok támogatására.

Felhívás célja:

Helyi gyülekezetből induló közösségfejlesztési folyamatok támogatása,
1 éves mentori és helyi képzési program támogatásával református egyházközségek számára.

A felhívás háttere:

1. A keresztyén közösségfejlesztés mint missziós szemlélet:

A keresztyén közösségfejlesztés egy olyan missziós és diakóniai szemlélet, amely a direkt gyülekezetépítés mellett azt tartja fontosnak, hogy kilépve a templom falai közül, a helyi lakóközösségekben támogassa a helyi értékek tudatosítását, ápolását és a kölcsönös szolidaritás erősítését, a helyi társadalmi egyenlőtlenségek közüggyé tételét.

2. A program célja:

Az egy éves program célja, hogy olyan gyülekezeteket és a gyülekezeten keresztül olyan településeket támogassunk, ahol már elindultak közösségfejlesztési kezdeményezések, vagy ahol vannak olyan gyülekezeti tagok, munkatársak akik elhívást éreznek hogy intenzívebben elinduljanak a településen lakók, azon belül is a cigány kisebbség felé, de támogatásra, képzésekre van szükségük abban, hogy hogyan is tegyék ezt.

3. A program felépítése és keretei:

A program a helyi missziós munkatársi csapat és a helyi települési közösség szükségleteire koncentrál és nagy szabadságot biztosít a képzési modulok összeállításában, a helyi igényeknek megfelelően.

– A program a mentorral való rendszeres együttműködésen alapul (minimum havonta személyes vagy online találkozó).

– A program egy helyi, szükséglet és igényfeltáró, helyzetelemző alkalommal indul, a mentor vezetésével.

– A program fő eleme, a helyi képzési hétvégék szervezése (minimum 3, maximum 5), melyen a már közösségfejlesztésben elkötelezett vagy az az iránt érdeklődő gyülekezeti tagok, munkatársak, önkéntesek vesznek részt. Egy képzési alkalmon a résztvevők minimális száma nyolc fő.

4. Jelentkezési feltételek:

A jelentkezés feltétele a részletes pályázati felhívás alapján kitöltött (elektronikusan, vagy kézzel, olvashatóan) pályázati adatlap, az egyházközség képviselőinek aláírásával ellátva, az aláírt, szkennelt példány beküldése a kocsis.istvan@diakonia.hu e-mail címre.

A pályázati adatlap, illetve a részletes pályázati felhívás az alábbi linken érhető el:

PÁLYÁZATI ANYAGOK

Beküldési határidő: 2024. január 15.

5. Kapcsolattartó:

Kocsis István cigánymissziós és felzárkózási referens

Telefon: 06-30-280-3830

E-mail: kocsis.istvan@diakonia.hu

Intézmények összehasonlítása