Találatok az alábbira:

Új intézményvezetőt köszönthetett a Dunaalmási Református Szeretetház

Szerző: Nagy-Kuthi Sára on 2024/10/07
| 0

Az intézmény vezetője, Marton Józsefné nyugdíjba vonulása miatt új igazgató került a Dunaalmási Református Szeretetház élére. Ezen alkalomból tartotta meg a hálaadó alkalmát az Otthon. 

Az ünnepélyes alkalmon Steinbach József püspök, a Zsinat lelkészi elnöke; Máté László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője; nyugalmazott Márkus Mihály püspök; Gerecsei Zsolt, a Tatai Egyházmegye esperese; Nagy Attila Ákos dunaalmási helyettes lelkész és Schönberger Klára neszmélyi lelkész is jelen volt. Az új vezető eskütételét Miskolczi Enikő, a Református Szeretetszolgálat lelkésze vezette.

A rendezvény kezdetén Steinbach püspök a 67. zsoltár alapján hirdette Isten igéjét. Az igehirdetést követően hálát adott Marton Józsefné Lívia évtizedek óta tartó hűséges szolgálatáért, aki, mint mondta, Isten ajándékaként dolgozott Dunaalmáson.

 

“A világ teremtése előtt már részesültünk az Úr kegyelemében: kiválasztott minket” – mondta, majd hozzátette: “A kegyelem mindig szolgálatot jelent, ahogy ez ebben a dunaalmási otthonban is megtapasztalható.” Kijelentette: “Minden napunk az ő kegyelmének ajándéka, és azért kaptuk, hogy éljünk vele. A kegyelmének ajándéka az egészség és betegség is.” Ünnepi beszédének végével áldást kért az Úrtól a leköszönő és az új vezető életére és szolgálatára.

 

Dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója a 2Kor 9,8 alapján köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: nemigen emlékszik olyan hálaadó alkalomra, amelyen a Zsinat elnöke, az illetékes püspök, a nyugalmazott püspök, az esperes és a helyi gyülekezet lelkészei mind-mind  megjelentek volna. Ez a dunaalmási szeretetintézmény mély egyházi beágyazottságát, és az iránta megnyilvánuló, őt körülölelő figyelmet és szeretetet jelzi.  Beszédében ő is a kegyelem ajándékáról beszélt: csak kegyelemből tudunk szolgálni, a kegyelemből élünk. Köszönetét fejezte ki Marton Józsefné leköszönő intézményvezetőnek, hogy mindig hűségesen, odaadóan szolgálta az Urat és a rábízott fogyatékos fiúkat, férfiakat. Hálát adott, hogy olyan vezetőt búcsúztathatunk, aki feltette életét a szolgálatra, és aki mindig határozottan kiállt a fogyatékos emberekért, a lakókért.

Az új igazgató, Czérna Brigitta fogadalomtételét követően ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy 12 éve érkezett az intézményhez. Minden tudását és tapasztalatát alkalmazta munkája során. Köszönetét fejezte ki az egyházi vezetőknek, és minden munkatársnak, az önkénteseknek és a lakóknak. Megszólalásában a továbbra is hűséges szolgálatra biztatott, majd beszéde befejeztével a jelenlévők imatámogatását kérte.

 

A lelkipásztori áldások után az ellátottak és munkatársak ünnepi előadása következett, melyet követően főtiszteletű Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke mondott beszédet szívének kedves, az ellátottakhoz fűződő régi emlékekről.

Az esemény lezárásaként az intézmény leköszönő vezetője, Marton Józsefné mondta el ünnepi gondolatait. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette munkáját és hálát adott az intézménynél eltöltött évekért.

 

„Magam Jézus Krisztus kegyelmébe ajánlom, és így lépek a Dunaalmási Református Szeretetház közösségébe!” – hangzik az eskü szövege. Köszönjük, Urunk, hogy ilyen jóérzésű, szeretettel teli, és szakmailag tapasztalt vezetőket kapunk Tőled! Soli Deo Gloria!

Intézmények összehasonlítása