click to enable zoom
keresés...
We didn't find any results
térkép megnyitása
Megtekintés Roadmap Satellite Hybrid Terrain Én helyzetem Teljes képernyő
Találatok az alábbira:

Dunaalmási Fogyatékosokat Ápoló-gondozó Otthon

Intézmény bemutatása

Ápolás – gondozás

Az intézmény legfontosabb feladatát képzett gondozó munkatársaink látják el, napi 12 órában, a Főnővérek irányításával. A teljes körű gondozást  a betegek ápolását is szolgáló szeretettel végzik. Az itt élő fiúknak és férfiaknak azonos ellátásban van részük függetlenül attól, hogy az intézményben hol kapnak elhelyezést. A jobb állapotban lévők nagyobb önállósággal végzik napi tevékenységüket, míg az elesettebbeket etetni és fürdetni is kell. Bár nem egészségügyi intézmény vagyunk, sok esetben ilyen ápolási feladatokat is átvállalunk – lakóinkért.

Lelkesítés, lelki segítés

Rendszeresen tartunk istentiszteleteket az itt lakóknak és az itt dolgozóknak. Személyes beszélgetésre is lehetősége van mindenkinek. Megemlékezünk egyházi és állami ünnepeinkről. Számos gyülekezeti csoporttal vagyunk kapcsolatban, akik rendszeresen szolgálnak közöttünk. Munkatársainknak és családjaiknak lehetőséget biztosítunk a kikapcsolódásra, a lelki feltöltődésre és pihenésre a gárdonyi nyaralóházban, vagy a közös kirándulások alkalmával.  Csendesnapok tartásával arra törekszünk, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, s ezáltal egymáshoz.

Állatgondozás

Japán tyúkok és kakasok, kiscsirkék, nyuszik, kecskék és bárányok adnak napi feladatot lakóinknak, tavasztól-őszig. Az állatok etetése-gondozása rendszerességre tanítja őket.

Tan-kert

Egész évben rendszeres munka várja lakóinkat a kertben. Ültetés, gyomlálás, kapálás és végül betakarítás. A zöldségek és fűszernövények mellett virágaink is vidáman virulnak.

Önkéntes tábor

Azoknak a fiataloknak, akiknek 50 órás közösségi szolgálatot kell végezniük, intézményünk nyári tábort szervez. A tábor ideje alatt a szolgálat mellett jut idő a kikapcsolódásra, a pihenésre is.

Vendégjárás

Diákok, gyülekezeti csoportok, önkéntesek, énekesek, bábosok, családok és barátok, itthonról és külföldről rendszeresen meglátogatnak bennünket. Ilyenkor öröm–programot is hoznak.

Gyülekezeti szolgálat

Évente 4-5 alkalommal jutunk el egy-egy gyülekezetbe lakóinkkal, ahol Isten szeretetéről teszünk bizonyságot verssel, dallal, igeszolgálattal. Egy láthatatlan híd épül az emberek között.

Szövés

A foglalkoztatóban az egyik legnépszerűbb elfoglaltság ez. Mobiltokok, kis tarisznyák, kisebb-nagyobb szőnyegek készülnek káprázatos színekben. Számos fejlesztő játék áll még rendelkezésre.

Gyertyaöntés

Ehhez a munkához hideg idő kell, ezért főleg a téli hónapokban öntünk gyertyát. Ez az egyik legkedvesebb időtöltése fiainknak. A gyertyák mellett festett üvegek is készülnek – ajándékba.

Képeslapok

Az előre elkészített rajzok mentén ügyes és szorgos kezek varrják a karton-képeslapokat. Emellett könyvjelzőt és terítőt is készítenek a legügyesebbek.

Kerámia műhely

Nem csak remekművek készülnek a korongozón, hanem kapcsolatba kerülnek az itt élők az alkotás nagyszerűségével. A műhelyben diótörés, palántázás és gipszöntés is helyet kap.

Zene, tánc, dráma

Zenés, táncos foglalkozások, mesejáték, dalok és versek tanulása színesítik lakóink életét. Az elsajátított táncokat, verseket, meséket egy-egy szolgálat alkalmával szívesen mutatjuk be.

Szeretet-Otthon

Már a Duna-partról jól látható a hatalmas épületegyüttes fent a hegyoldalon és amikor közelebb érünk, tavasszal az illatozó akácok és frissen nyíló virágok, ősszel pirosló almák között léphetünk be az udvarra. A bejáratnál vidám halakat is találunk a kis tóban.  Az óriási épületet 2015-ben újították fel, a falakat szigetelték, a tetőhéjazatot kicserélték, ahol napelemeket helyeztek el és  a homlokzatot újraszínezték.

Nemcsak a külső újult meg. Az elmúlt évtizedben 5 lakóegység és a konyha került teljes átalakításra, felújításra, és épült egy lakóotthoni szárny. Itt él együtt a mi közösségünk: 130 lakó, (van köztük súlyos és/vagy halmozottan sérült férfi is), s az őket szolgáló mintegy 80 munkatárs – a Magyarországi Református Egyház kebelén.

Elhelyezés

Lakóink 2 és 4 ágyas szobákban kapnak elhelyezést. Az ágyhoz kötött fiúk pedig 6 –an laknak együtt. Esetenként 1 ágyas szobára van szükség.

Közösség

Minden csoportban az ebédlő a közösségi alkalmak színtere. A közös étkezések, születésnapok, egyházi ünnepek mind-mind itt zajlanak.

Az épületet körülölelő játszóudvar, levegőztető terasz, az erdős-ligetes terület, a sport – és gokartpálya, valamint bent a különböző foglalkoztató műhelyek lehetőséget adnak arra, hogy az itt lakók, sérülten is, emberként élhessék életüket.

Hisszük és valljuk, hogy Isten tervében ezek a törékeny életek is fontos szerepet kapnak. Hálát adunk Istennek azért, hogy ennek a szolgálatnak részesei lehetünk. Célunk, hogy megérintsük az itt lakók szívét-lelkét, ahogyan ők is megérintenek mindnyájunkat.

Cím: Jókai út 16.
Település:
Irányítószám: 2545
Ország: Magyarország
Megnyitás térképen
Property Id : 2519
Intézmény teljes neve: Dunaalmási Református szeretetház fogyatékosokat ápoló-gondozó otthona
Fenntartó: Református Szeretetszolgálat
Telefonszám: +36 34 450 025
E-mail: almasiszeretethaz@diakonia.hu
az intézmény fogad önkénteseket
kert
kézműves foglalkozások
saját játszótér
tankert

Intézmények összehasonlítása