Találatok az alábbira:

Tiszafüredi értékmentő Németországban

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/16
| 0

A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának munkatársa: Szűcs M Sándor is tagja volt annak a csoportnak, amely a németországi Westkirchenben található evangélikus templom berendezéseit rendezte szállítható formába, hiszen az ott található eszközöket, bútorokat felajánlották magyarországi gyülekezetek részére, amennyiben a bontási és szállítási feladatot vállalják.
A Reinard Fischbach által vezetett és a Magyar Református Szeretetszolgálat által életre hívott csapat hét napon keresztül igyekezett az 50 éves templom berendezési tárgyaiból minél többet megmenteni azért, hogy azok később magyarországi templomokba beépíthetőek legyenek. Reinhard Fischbach 14. alkalommal irányít ilyen értékmentő csapatot. Többször hangsúlyozta: „Nem hulladékmegsemmisítést végzünk, hanem azért dolgozunk, hogy a tárgyak a jövőben is istentiszteleteken teljesítsenek szolgálatot.” Igérte, hogy a gyülekezet tagjai meghívást fognak kapni attól az egyházközségtől melyhez az ólom ablakok kerülnek, “hogy láthassák az ablakok hogyan engedik be nálunk a napfényt”!
Behring Hervig a helyi és még három másik gyülekezet lelkipásztora örül annak, hogy Magyarországon továbbra is napi használatban lesznek az értékesnek ítélt épületrészek (ablakok, radiátorok, burkolati elemek), berendezések (asztalok, székek, padok, radiátorok, nyílászárók), illetve a szertartáshoz szükséges bútorok: szószék, úrasztala, keresztelő tál, kereszt.
Bát többször önkénteskedett Magyarország határain belül és túl is Szűcs M Sándor, az értékmentő hét eseményei mélyen érintették. „Még nem vettem részt templombontáson. Igen, szomorúan gondoltam a közelgő húsvéti ünnepekre, amikor is ez a gyülekezet már nem tud a saját templomában az Istenhez fordulni, hálát adni, vagy kérést tolmácsolni. Szép tájain jártam ismét Németországnak (Bielefeld, Warendorf,Westkirchen). Eredményes is volt a csapat ténykedése, ám mégis szomorúan hagyom el Westkirchent” – mondta a lelkesen segítő önkéntes.

Intézmények összehasonlítása