Találatok az alábbira:

Senior Diakonátus

Szerző: szirak.sara on 2022/12/17
| 0

A Senior Diakonátus megalapítása céljából szervezett adventi szeretetvendégséget a Református Szeretetszolgálat Budapesten, a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonban. A 2022. december 15-én alapított Senior Diakonátus célja, hogy a református diakóniában hosszú szolgálat után nyugalomba vonuló munkatársakat hívja testvéri közösségbe.

A meghívóban olvasható igevers jól kifejezi azt a szándékot és felhívást, melyre a mai diakóniában is szükségünk van. „Azt gondoltam: beszéljenek a korosabbak, adják tudtul a bölcsességet az idősebbek.” (Jób 32,7)

A református diakónia jelene nem tudja nélkülözni azt a látást, azt a tapasztalatot és tudást, amelyet az évtizedeken keresztül hűséggel szolgáló testvérek tudnak átadni. A találkozóra meghívást kapott és résztvevő nyugdíjas intézményvezető testvérek örömmel fogadták a Református Szeretetszolgálat kezdeményezését.

A testvéri találkozó interaktív nyitó áhítattal kezdődött, mely után dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója köszöntésében és bevezetőjében elmondta, mennyire fontos felelősségünk az egyházban a diakónia lángjának, tiszta lelkületének továbbadása, megbecsülése.A Senior Diakonátus testvérközössége nyitott, és várja további tagjait, hogy tudásukkal, tapasztalataikkal, bölcsességükkel, közbenjáró imáikkal továbbra is közösen szolgálhassanak elhívó Urunknak.

Az alapító tagok: Derencésnyi Zsuzsanna, Gálné Ács Mária, Szentesi Andrásné, Kövér Imre és

Kövér Imréné Zsuzsanna, Naftz Katalin, Fruttus István Levente, Miskolczi Julianna, Abod Aranka, nyugdíjas szeretetszolgálati vezető testvérek és a szervező, Református Szeretetszolgálat főigazgatója, dr. Czibere Károly, a diakóniafejlesztési főigazgató-helyettese, Birinyi Márk, valamint Dani László gyülekezeti diakóniai referens.

A Schweitzer Otthon vendégszeretetét, Megváltó Urunk áldott jelenlétét megtapasztalva adtunk hálát közösen egyházunk diakóniai szolgálatáért. Közbenjáró imádság szolgálatát vállalva kívánjuk folytatni a diakóniában ránk bízott szellemi és lelki örökség továbbadását.

 

Intézmények összehasonlítása