Találatok az alábbira:

ÖRVENDEZZETEK AZ ERŐS ISTENNEK

Szerző: szirak.sara on 2024/01/20
| hír
| 0

A Református Szeretetszolgálat úrvacsorás, évindító istentiszteletet szervezett munkatársainak január 19-én, pénteken a Kálvin téri Református Egyházközség templomában. Az igei szolgálatot Ft. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke látta el.

A prédikáció alapigéje az Efézus 5, 15-17 volt: Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, / kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.”; „Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.”

„Áldott legyen az Isten, hogy úgy indulhat el ez az év ebben az szolgálatban, hogy kérhetjük Isten áldását, és elcsendesedve figyelhetünk Isten üzenetére, amelyet a látható Ige meg is pecsételhet a szívünkben” – mondta.

Steinbach József kiemelte, hogy „amikor Isten igéje int, számunkra mindig az a csodálatos, hogy az isteni intésben mindig megtapasztaljuk a féltő szeretetet. (…) A Krisztusban megnyert szeretet kell látszódjon életünkben és szolgálatunkban, és ez tesz bennünket hitelessé. A hitelesség nem tökéletességet jelent, hanem azt, hogy elindultunk ezen az úton az alkalmas időben. Bölcsen élni Istennek kedves módon” – helyezte a gyülekezet szívére.

Az istentiszteleten a szeretetszolgálat misszióvezetői és munkatársai is szolgáltak imádsággal: Erdős Eszter, Takács-Mohácsy Nikoletta, Sztojka Szabina, Pótorné Ács Ágnes, Márkus Gábor, Lendvyané Nagy Beáta, Birinyi Márk, az úrvacsorai szolgálatban pedig Szabó Ferenc, a Kálvin téri Református Egyházközség lelkipásztor is részt vett.

Az istentiszteletet követően Dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója szólt a jelenlévőkhöz:

„Fontos, hogy a szeretetszolgálat munkatársai otthonra leljenek a gyülekezetekben is. Az évet igével, közösen, úrvacsorai közösségben szükséges indítani, mert erre a biztos alapra építhetjük a szolgálatot. Ez a keret folyamatos hivatkozási pont és bázis. Csak a Krisztus-testben való egység ad értelmet a munkánknak” – emelte ki.

Czibere Károly a Király II. könyvének hatodik fejezetéből köszöntötte igével a munkatársi közösséget:

 „A történet a megtérésről, a bátorításról, a felfoghatatlan kegyelemről és örömről szól, hiszen aki Krisztusban van, annak van lelki látása. A segítség ott van a hegyen, csak adjon az Isten látást, hogy ezt valóban meglássuk.”

Hálatelt szívvel köszönjük meg az alkalmat, szolgatársaink életére, munkájára Isten gazdag áldását kérjük a 2024-es esztendőre is!

 

Intézmények összehasonlítása