Találatok az alábbira:

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ A REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT ÉS A REFORMÁTUS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

Szerző: szirak.sara on 2024/01/22
| hír
| 0

„Ti azonban ne legyetek ilyenek! Éppen ellenkezőleg:
aki közöttetek a legnagyobb, az olyan legyen, mintha ő lenne a legkisebb!
Aki vezető, az olyan legyen, mint a többiek szolgája!” (Lukács 22, 26)

A Református Szeretetszolgálat (RSZ) és a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) együttműködési megállapodása a Szentírás üzenetére alapozva, Református Egyházunk rendelkezéseit szem előtt tartva, valamint diakóniai hagyományunkból táplálkozó elkötelezettségünkből jött létre. Az együttműködési megállapodást Siteri Erika, a Református EGYMI igazgatója, és Dr. Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója írták alá január 22-én, hétfőn a szervezet székházában.  Az együttműködéssel a rászoruló gyermekeket, a fiatal felnőtteket szeretnék segíteni, összekapcsolva a mindennapi, diakóniai és gyógypedagógiai szolgálatot.

„A cél az, hogy a református szeretetszolgálati és gyógypedagógiai intézmények segíteni tudják egymás munkáját, szakmai, lelki, hitéleti értelemben is erősítve a szolgálati területeket. A legfontosabb az, hogy hogy minél hamarabb a lehető legnagyobb segítséget kaphassák meg tőlünk a fejlesztésre szoruló gyermekek és fiatal felnőttek, így biztosíthatjuk számukra a legmegfelelőbb oktatási környezetet, ahol sikerélményekben gazdagodhatnak, így válhatnak napról napra egyre motiváltabbá. Különösen igaz ez az állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekek életére, akiknek segítésénél nem lehet fontosabb ügyünk” – mondta Czibere Károly.

Az együttműködés keretében közös szakmai konferenciákat, workshopokat is szerveznek majd a szociális, gyermekvédelmi és felzárkózási területeken.

Hálásak vagyunk az együttműködésért!

Intézmények összehasonlítása